FLAŞ HABER

Filenin Sultanları'ndan Veda!

11 Eylül 2013 Çarşamba 20:44

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa Bayanlar Şampiyonası'nda Türkiye, Rusya ile oynadığı çeyrek final maçını 3-0 kaybederek, şampiyonadan elendi.

Filenin Sultanları'ndan Veda!
 Türkiye maça iyi servis atarak başladı. İyi servisle rakibin manşet kalitesini düşüren A Milli Takım, hücumda Neslihan ve Seda ile sayı üretti. İlk teknik mola 8-4 Türkiye'nin lehine geçildi. A Milliler, yüksek boy ortalamasını iyi değerlendiren ve blokta etkili olan rakibi karşısında farkı koruyamadı. Yekaterina Gamova'nın varisi olarak kabul edilen Obmochaeva ve Pasynkova ile sayılar alan Rusya, öne geçmekte zorlanmadı ve 2. teknik molaya 16-12 önde girdi. Rus takımının bloklarından sahasına dönen topları çıkaramayan ay-yıldızlı ekip, hücumdaki etkisini de yitirdi. Özellikle arka alandaki boşlukları iyi değerlendiren Rusya, seti 25-20 alarak, maçta 1-0 öne geçti.
İkinci sette Neslihan, hem smaç servisleri, hem de boşluklara gönderdiği plaselerle Rusya'yı oldukça zorladı. Neslihan'ın başarılı oyununa rağmen Türkiye, bir türlü öne geçmeyi başaramadı. İlk teknik mola 8-7 Rusya'nın üstünlüğüyle tamamlandı. Teknik molanın ardından Milli Takım, Neslihan ile 9-8 öne geçti. Blokta Gözde ve Bahar ile iyi kapanan ay-yıldızlı ekip, Polen ile sayı üretti ve ikinci teknik molaya 16-14 önde girdi. Bu kez öne geçmekte zorlanan taraf Rusya oldu. Büşra'nın hem blokta, hem de hücumda skora katkı sağladığı son bölümde Türkiye, daha çok kendi hatalarından sayı kaybetti. Rusya Obmochaeva ve Kosholeva ile sayılar üreterek, eşitliği (22-22) sağladı. A Milli Takım son bölüme kadar iyi getirdiği seti, 25-23 rakibine verdi ve maçta 2-0 geriye düştü.

Türkiye, üçüncü sete çok iyi başladı. Uzun rallilerin sonunda sayıları ay-yıldızlı ekibe kaptıran Rusya, moral bozukluğuyla geriye düştü. A Milli Takım, ilk teknik molayı 8-4 önde geçti. Rusya 11-6 gerideyken, 3-0'lık seri yakaladı ve farkı ikiye (9-11) indirdi.

A Milli Takım 13-9 öndeyken Rus Chaplina oyuna girdi ve servise geçti. Chaplina servisteyken 5-0'lık seri yakalayan Rusya, tekrar öne (14-13) geçti. Neslihan'ın etkili smaç servislerine rağmen Rusya ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Bu bölümden sonra savunmada aksayan A Milli Takım, file önünde çok iyi kapanan Rusya karşısında etkili hücum yapamadı. Rusya 21-19 öndeyken 4-0'lık seri yakaladı ve seti 25-19, maçı ise 3-0 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.

Rusya yenilgisiyle Türkiye, çeyrek finalin ardından şampiyonaya veda etti. 

Rusya: 3 - Türkiye: 0 

Salon: Gerry Weber

Hakemler: Dragutin Cuk (Sırbistan), Gilles Gaupp (Fransa)

Rusya: Kosheleva, Shlyakhovaya, Obmochaeva, Pasynkova, Morozova, Pankova (Kryuchkova, Malykh, Dianskaya, Chaplina)

Türkiye: Gözde Kırdar Sonsırma, Bahar Toksoy, Neslihan Demir, Seda Tokatlıoğlu, Büşra Cansu, Naz Aydemir (Gizem Karadayı, Polen Uslupehlivan, Güldeniz Önal, Özge Kırdar Çemberci)

Setler: 25-20, 25-23, 25-19

Süre: 78 dakika (25, 28, 25)

Yorum Gönder