FLAŞ HABER

Efsane boksörü kaybettik!

30 Ekim 2015 Cuma 16:56

Efsane boksörü kaybettik! Sinan Şamil Sam, Son İsteğini Gerçekleştiremeden Vefat Etti Efsane boksörün son isteği Başbakan Davutoğlu ile görüşmekti; ancak olmadı. Şam, son isteğini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

Efsane boksörü kaybettik!
Karaciğer yetmezliği bulunan ve geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği başlaması üzerine yoğun bakıma alınan eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Efsane boksörün son isteği Başbakan Davutoğlu ile görüşmekti ancak Sinan Şamil Sam'ın hevesi kursağında kaldı. Şam, son isteğini gerçekleştiremeden hayata gözlerini yumdu.

SON İSTEĞİ DAVUTOĞLU'YLA GÖRÜŞMEKTİ

Geçtiğimiz günlerde hasta yatağında ziyaretine gelen kızlarıyla gözyaşları içinde güçlükle konuşan şampiyon boksör, "Bir an önce iyileşip, çocuklarıma yeniden sarılmak istiyorum. Beni bu dertten kurtarın" demişti. Sam, tek isteğinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek olduğunu da ifade etmişti.

BAŞBAKAN DEVREYE GİRMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun devreye girmesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi Nakil Merkezi ile görüşülerek, karaciğer yetersizliği nedeniyle nakil yapılması gereken Sinan Samil Sam bu hastahaneye nakledilmişti.

SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?

Sinan Şamil Sam (d. 24 Haziran 1974, Frankfurt, Almanya), aslen Karslı Türk profesyonel ağır sıklet boksörüdür. 24 Haziran 1974 tarihinde Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdu. Amatör boks yaşamı yıllarında oldukça başarılıydı. Dokuz defa Türkiye şampiyonluğunu kazandı. 1992 yılında Gençler Dünya Şampiyonu oldu. 1993'te Vize-Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 1995 Dünya İkinciliği'ni elde ederken 1999 Büyüklerde Amatör Boks Dünya Şampiyonu olmayı başardı. 15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel oldu. 12 Ekim 2002'de Polonyalı rakibi Przemyslaw Saleta karşı Avrupa Şampiyonluğu için ringe çıktı ve yedinci raundda nakavtla yendi.

"BOĞAZIN BOĞASI" LAKABIYLA TANINDI


'Boğazın Boğası' lakabıyla tanındı. Yaptığı 35 maçın 31'ini kazandı. Bu galibiyetlerden 16'sını nakavtla elde etti. altın kemerini iki maç boyunca korumasını bildi. Bunlardan ilki Danny Williams'a karşıydı ve maçı altıncı raundda teknik nakavtla aldı. İkinci maçında ise Julius Francis ile yaptı ve bu maçı da yedinci raundda nakavtla kazandı. 14 Şubat 2004 tarihinde Stuttgart'ta ringe çıkan Sinan Şamil Sam, Arnavut asıllı Alman vatandaşı Luan Krasniqi'ye sayıyla yenilerek altın kemeri teslim etti.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU


20 Kasım 2004'te Güney Almanya'nın Kempten kentinde Rus boksör Denis Bakthov'a karşı ringe çıktı. Bakhtov'u onuncu raundda nakavtla yenerek WBC klasmanında 'Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonluğu' unvanının sahibi oldu.22 Şubat 2005'te bu kez Berlin WBC Dünya Kıtalararası Ağırsıklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Lawrence Clay-Bey'i sayıyla yenerek galibiyete kavuştu.11 Haziran 2005'te Kempten WBC Dünya Kıtalarası Ağırsiklet Boks Şampiyonası unvan maçında rakibi Ugandalı Peter Okhello'yı sayıyla yendi.Ancak aynı yılın 12 Kasım tarihinde Hamburg WBC Dünya Kıtalarası Ağırsiklet Boks maçı ve WBC Dünya Ağırsiklet eliminasyon maçında rakibi Rus Oleg Maskaev'e yenildi.

Yorum Gönder