FLAŞ HABER

Break dans Olimpiyat sporu oldu

09 Aralık 2020 Çarşamba 10:01

Break dans Olimpiyat sporu oldu. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, break dansın Olimpiyat sporu olarak kabul edildiğini, 2024'te yapılacak Paris Olimpiyatları'nda break dans kategorisinde müsabakaların yapılacağını açıkladı.

Break dans Olimpiyat sporu oldu
Break dans artık bir Olimpiyat sporu! 2024'te yapılacak Paris Olimpiyatları'nda break dans kategorisinde yarışılacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyanın farklı ülkelerinden 16 kadın ve 16 erkek dansçının yarışacağını açıkladı. İlk üçe girenlere altın, gümüş ve bronz madalya verilecek.

Dünya Dans Sporu Federasyonu, Olimpiyat duyurusunu, "Sadece break dansçılar için değil, dünyanın dört bir yanından tüm dansçılar için tarihi" olarak nitelendirdi.

Dünya Dans Sporları Federasyonu Başkanı Shawn Tay, "Gerçek bir ekip çabasıyla bu sonuç elde edildi ve Olimpik oyunlarda başarı elde ederek 2024 Paris Olimpiyatları'nı unutulmaz kılmak için iki kat çaba sarf edeceğiz" ifadesini kullandı.

Break dansın Olimpiyat sporları arasına girmesi herkesi memnun etmedi. Squash'ın  (duvar tenisi) usta ismi Michelle Martin, squash Olimpik kabul edilmezken break dansın kabul edilmesini "gülünç" olarak değerlendirdi. AAP News'e konuşan Martin, "Tüm bunlara bakınca 'Olimpiyatlat nereye gidiyor?' diyebilirsiniz. Bazılarının break dans spor dediğini biliyorum ama bunu anlayamıyorum. Martin, "Olimpiyatlar tamamen skorla ilgili ya da bir koşu yarışı.
Sporda kesin bir cevap ve sonuçlar vardır. Tüm bu değerlendirilecek şeyleri getiriyorsunuz ve Olimpiyat yozlaşıyor ve böylece kontrolden çıkıyor. Artık anlamıyorum" diye konuştu.

Break dans, "sokak dansı" olarak da bilinen bir dans türü. Bu dansı yapan erkeklere "b-boy" ya da "break boy", kadınlara ise "b-girl" ya da "break girl" deniyor. B-boylar 1980'li yıllardan itibaren sadece break dans yapan gençlere değil DJ'lere ve rap'çilere de verilen ad oldu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder