FLAŞ HABER

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar belirlendi

30 Haziran 2016 Perşembe 01:21

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak takımlar belli oldu.

Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımlar belirlendi
FIBA'dan yapılan açıklamaya göre Türkiye'den Banvit ve Pınar  Karşıyaka'nın doğrudan katılacağı turnuvada, Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey  Uşak Sportif ikinci ön eleme turunda mücadele edecek.
 
 Banvit ve Pınar Karşıyaka'nın yanı sıra Fransa'dan ASVEL, Strasbourg,  Monaco, Le Mans, Yunanistan'dan Aris, PAOK, İtalya'dan Sidigas Avellino, Umana  Reyer, Almanya'dan Fraport Skyliners, EWE Baskets, Belçika'dan Telenet Oostende,  İsrail'den Maccabi Rishon Le Zion, Hırvatistan'dan Cibona, Çek Cumhuriyeti'nden  CEZ Basketball Nymburk, Litvanya'dan Neptunas, Polonya'dan Rosa Radom,  Slovenya'dan Helios Suns, Sırbistan'dan Mega Leks, İspanya'dan Iberostar  Tenerife, Rusya'dan Avtodor Saratov, Ukrayna'dan Khimik ve Letonya'dan Ventspils,  Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak.
 
Ön elemelerin ilk turunda Litvanya'dan Juventus, Finlandiya'dan  Kataja, Bosna Hersek'ten Igokea, Bulgaristan'dan Rilski Sportist, Belarus'tan  Tsmoki Minsk, Hollanda'dan Donar Groningen, Karadağ'dan Mornar Bar, Estonya'dan  Tartu Ülikool/Rock, Romanya'dan Municipal Oradea, U-Mobitelco BT, Slovakya'dan  Prievidza, Danimarka'dan Bakken Bears, İsveç'ten Södertalje Kings, Portekiz'den  Porto, Benfica ve Kıbrıs Rum Kesimi'nden Petrolina AEK yer alacak.
 
Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey Uşak Sportif'in mücadele edeceği  ikinci ön eleme turunda ise Bulgaristan'dan Lukoil Academic, Macaristan'dan  Szolnoki Olaj, Belçika'dan Proximus Spirou, İsrail'den Ironi Nahariya, İtalya'dan  Openjobmetis Varese ve Almanya'dan MHP Riesen Ludwigsburg boy gösterecek.
 
Turnuva formatı
 
FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu 32 takımla  oynanacak.
 
  
Turnuvaya 24 takım doğrudan, 8 ekip de elemeler sonrasında katılacak.  Birinci ön eleme turunda mücadele edecek 16 takımdan 8'i, ikinci ön eleme turuna  yükselmeye hak kazanacak. İkinci ön eleme turunda rakiplerini geçen 8 ekip,  adlarını Şampiyonlar Ligi'ne yazdıracak.
 
Sekizer takımın 4 gruba ayrılacağı Şampiyonlar Ligi'nde, gruplarında  ilk 4 sırayı alan ekipler, üst tura yükselecek. Grup maçlarını 5 ve 6. sırada  tamamlayan takımlar ise yollarına, FIBA'nın ikinci turnuvası Avrupa Kupası'nda  devam edecek.
 
Ligde elemeler ve grup mücadelesi, iç ve dış sahada olmak üzere iki  maç üstünden gerçekleştirilecek. Eleme maçları 27 Eylül, normal sezon  karşılaşmaları ise 20 Ekim'de başlayacak.

Yorum Gönder