FLAŞ HABER

Güney Afrika'dan 10 milyon dolar itirafı!

01 Haziran 2015 Pazartesi 19:23

Güney Afrika'dan 10 milyon dolar itirafı! Güney Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Jordaan, 2010 Dünya Kupası ev sahipliğini aldıktan sonra 10 milyon dolar verdikleri itirafında bulundu ancak bunun rüşvet olmadığını savundu.

Güney Afrika'dan 10 milyon dolar itirafı!
FIFA soruşturmasının yankıları sürerken, Afrika'dan gündeme bomba gibi düşen bir açıklama geldi. Güney Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Danny Jordaan, 2010 Dünya Kupası ev sahipliğinin ülkeye verilmesinin ardından, Yerel Organizasyon Komitesi tarafından bazı organlara 10 milyon dolar ödendiğini itiraf etti.
Ödemenin yapıldığı organın, yolsuzluk soruşturması nedeniyle gözaltına alınan eski FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner'ın o dönem başında bulunduğu bir birime yapıldığı öne sürüldü.
 
Jordaan ödemenin 2008 yılında, FIFA'nın ülkeye yapacağı bir paradan düşüldüğünü dile getirdi. Ancak bu ücretin, ev sahipliği hakkını almak için bir rüşvet olmadığını da savundu.
 
Bu itiraf, Güney Afrika'nın 2010 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini almak için FIFA'ya 10 milyon dolar rüşvet verdiği yönündeki iddiaların, yerel otoriteler ve hükümetçe inkar edilmesinden bir hafta sonra geldi.
2010 için ev sahipliği hakkını elde eden ülkenin, o dönem yerel organizasyon komitesinin başındaki isim olan Jordaan, ödemenin Kuzey ve Orta Amerika Konfederasyonu, Karayipler Futbol Federasyonu'na, futbol gelişim fonuna katkı kapsamında yapıldığını iletti. 
 
Amerikalı savcılar ise hükümetin Warner'a 10 milyon dolar sözü verdikten sonra, Güney Afrika'nın illegal bir ödeme yaptığının üzerinde duruyorlar.

Skorer

Yorum Gönder