FLAŞ HABER

Şampiyon Fenerbahçe!

14 Haziran 2016 Salı 00:20

Fenerbahçe Şampiyon! Anadolu Efes’i devirerek final serisini 4-2’ye getiren sarı-lacivertliler ligde 7. kez zafere ulaştı.

Şampiyon Fenerbahçe!
3. periyotta farkı 40 sayıya kadar çıkaran Kanarya kupayı müzesine götürdü. 20 sayı üreterek sahanın en skoreri olan Datome MVP seçildi.
 
FİNAL serisi 6. maçında, şampiyonluğa bir adıma kala F.Bahçe mücadeleye oldukça konsantre başladı. Bogdanovic’in etkili oyununu Vesely-Udoh ikilisiyle destekleyen sarı-lacivertliler farkı kısa sürede açtı ve çeyrek 24-14 ev sahibi üstünlüğüyle sonuçlandı.
 
2. çeyreğe Anadolu Efes 5-0’lık seriyle başladı. Ancak ev sahibi top paylaşımını başarıyla yapıp rakip savunmayı ceza şutlarıyla deldi. 6 dakika 19 saniye kala Datome’nin sayılarıyla skor 36-19 oldu. Konuk ekibin farkı eritme çabalarına 3 sayılık isabetlerle yanıt veren F.Bahçe oyunun temposunu ve kontrolünü tamamen ele aldı. Sloukas-Vesely ikilisiyle çemberde de adeta sOV yapan Kanarya, devreye 20 sayı üstün girdi (52-32).
 
2. yarıda Anadolu Efes sahadaydı ancak aynı zamanda yoktu da! Bu seviyede bir takımın final serisinde bu kadar mücadeleden uzak bir görüntü sergilemesi enteresandı. F.Bahçe, taraftarının da maksimum motivasyonuyla bir anlamda kendi çaldı kendi oynadı. Dixon’un damga vurduğu 3. çeyrekte fark 40 sayıya kadar çıktı. Diebler’ın sayılarıyla son periyoda girilirken skor 78-43 oldu.
 
15-0’LIK SERİ YETMEDİ
 
SON çeyreğe silkelenip baskılı başladı konuk ekip. F.Bahçe’nin düşen temposuna karşı baskı ve art arda 3 sayı isabetleriyle 15-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes 6 dakika 30 saniye kala farkı 20 sayıya indirdi (78-58). Anadolu Efes geri dönüş adına olumlu hamleler yapsa da F.Bahçe farkın daha fazla erimesine izin vermedi ve başından sonuna üstün götürdüğü mücadeleyle arzu ettiği şampiyonluğa ulaştı.

Yorum Gönder