FLAŞ HABER

Maçın kahramanı Emir

08 Eylül 2014 Pazartesi 12:53

Emir Preldzic basket maçın kahramanı ilan edildi... 2014 FIBA Dünya Kupası'nda son 5 saniyede öne geçerek Avustralya'yı yenen A Milli Basketbol Takımı'nda, maçın kahramanı Emir Preldzic oldu.

Maçın kahramanı Emir
Sinan Güler'in (35:23) ardından 33 dakika 17 saniye süre sahada kalarak 2. sırada yer alan Preldzic, ilk 3 periyottaki kötü oyununu, son periyotta ortaya koyduğu müthiş performansla telafi etti. İlk devre 4'te 0 yaparak sayı bulamayan, 3. periyotta 5 sayı üreten milli oyuncu, son periyotta 11 sayı atarak takımı sırtlayan isim oldu. Maçın bitimine 1 dakika kala Türkiye 64-59 gerideyken, arka arkaya attığı iki 3'lükle A Milli Takım'ı 65-64 galibiyete taşıyan Preldzic, gönüllerde taht kurdu.

16 sayı, 7 ribaunt ve 2 asistle A Milli Takım'ın en skoreri olan Preldzic'i, 16 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle Sinan Güler takip etti. Avustralya, şutlarda yüzde 43 (25/58) isabet oranı elde ederken, Türkiye yüzde 40'da (23/57) kaldı.

Avustralya’ya karşı kazanılan mucizevi zaferin kahramanı olan ve attığı üçlükler ile çeyrek final kapısını açan Emir Preldzic, maça kötü bir başlangıç yapsa bile ilk isabetle beraber kendine güveninin yerine geldiğini belirtti.

“Bir noktadan sonra artık sayı atacağımı biliyordum. İlk denemelerimde başarılı olamamıştım. İlk isabetli şutumdan sonra devamının geleceğine inanıyordum.  Son atışı da inanarak kullandım. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.”

“Sanırım uzun zamandır bu kadar kötü oynamamıştım. Ama sayı attıktan sonra kendimi oyuna verdim. Arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Herkes çok çalıştı ve maçı da bırakmadı. 10 sayı geriden geldik ve turnuva boyunca rakiplerimizin skor yapmasını engelliyoruz. Bunu devam ettireceğimize inanıyorum”

Yorum Gönder