FLAŞ HABER

Türkiye'nin rakipleri belli oldu!

26 Ocak 2016 Salı 22:29

Türkiye'nin rakipleri belli oldu! 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerinde Türkiye, erkeklerde Filipinler ayağında A Grubu'nda Senegal ve Kanada, kadınlarda ise B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile eşleşti.

Türkiye'nin rakipleri belli oldu!
2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerine katılacak A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımı'nın rakipleri belli oldu. İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen kura çekiminde Türkiye, erkeklerde Filipinler ayağında A Grubu'nda Senegal ve Kanada, kadınlarda ise B Grubu'nda Kamerun ve Arjantin ile eşleşti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, TBF Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, A Milli Erkek Takım Menajeri Haluk Yıldırım ve A Milli Kadın Takım Menajeri Arzu Özyiğit de kura çekimine katıldı. Elemelerde erkeklerde 18, kadınlarda ise 12 ülke milli takımı gruplara ayrıldı.

Erkeklerin grup maçları İtalya, Filipinler ve Sırbistan'ın ortaklaşa ev sahipliğinde düzenlenecek. Ev sahibi ülkelerde ikili gruplara ayrılacak takımlarda ilk sırayı alacaklar, birbiriyle final maçı yapacak ve kazanan takımlar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmeye hak kazanacak. Karşılaşmalar, 4-10 Temmuz tarihlerinde oynanacak.

Kadınlarda ise gruplarını ilk iki sırada tamamlayacak takımlar, üst tura çıkarak birbiriyle eşleşecek. Bu turdaki rakiplerini eleyecek 4 takım, olimpiyat vizesi alacak. Eleme maçları, 13-19 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği kontenjanından olimpiyatlara katılacak Fransa'nın Nantes kentinde yapılacak.

Gruplarda eşleşmeler şöyle:

Erkekler

Belgrad (Sırbistan)

A Grubu: Sırbistan, Angola, Porto Riko
B Grubu: Japonya, Çek Cumhuriyeti, Letonya

Manila (Filipinler)
A Grubu: Türkiye, Senegal, Kanada
B Grubu: Fransa, Yeni Zelanda, Filipinler

Torino (İtalya)
A Grubu: Yunanistan, Meksika, İran
B Grubu: Tunus, Hırvatistan, İtalya

Kadınlar


A Grubu: Küba, Yeni Zelanda, Fransa
B Grubu: Kamerun, Türkiye, Arjantin
C Grubu: Belarus, Güney Kore, Nijerya
D Grubu: Venezuela, İspanya, Çin
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder