FLAŞ HABER

Küba’da gündem Türk atlet Escobar

20 Ağustos 2016 Cumartesi 00:04

Küba basını, Türkiye adına yarışan ve Rio 2016'da bronz madalya kazanan atlet Yasmani Copello Escobar'ı gündemine taşıdı.

Küba’da gündem Türk atlet Escobar
 Milli atlet Yasmani Copello Escobar’ın Rio Olimpiyatları 400 metre engellide bronz madalya kazanması Küba basınında geniş yer buldu. Küba basınında öne çıkan haberler şöyle:
DIARIO DE CUBA
“Kübalı atlet, Londra’da altın madalya alan Dominikli Felix Sanchez’den dört sene olsa dolaylı bir tarzda podyumda Latin Amerikalı gücünü gösterdi” diyen gazete, Copello’nun Pekin’de finallerde yarıştıktan sonra Amsterdam’da Avrupa Şampiyonu ve şimdi de Olimpiyat üçüncüsü olarak muhteşem bir yıl yaşadığını yazdı.
Gazete ayrıca Copello’nun Küba’dan ayrılış hikayesinden hala ağzında kötü bir tat bıraktığının da altını çizerek, atletin, “Küba milli takımından uzaklaştırıldığımdan beri artık Küba’yı düşünmüyorum. Sadece ailemi düşünüyorum. Bana sırtını dönen Küba’ya düşmanlık beslemiyorum. Yaptığım işi değerlendirmeyi bilemediler. Küba’nın hiçbir zaman karşısında değilim, ben orada doğdum, ailem orada, tatillerimi orada geçiriyorum. Kazandığım madalya kendim ve yeni ülkem için. Türk olduğum için müteşekkirim” sözlerine yer verdi.
MARTINOTICIAS
“İspanya adına yarışan Orlando Ortega’nın 110 metre engellide altın kazanmasından sonra bir diğer Kübalı atletin 400 metre engellide Türkiye’ye bronz kazandırdığını vurgulayan Martinoticia sitesi, Copello Escobar’ın “Bu madalya Küba’nın değil” sözünü öne çıkardı. Türkiye vatandaşlığına geçen Kübalı koşucu Yasmani Copello bu sabah Türkiye’ye bronz kazandırdı diyen gazete, milli atletin “Beni Milli Takımından elediklerinden beri Küba’yı düşünmüyorum” sözlerine de yer verdi.
Matinoticias Gazetesi ayrıca sitesine Copello’yu 13 yaşında alarak eğiten eski antrenörü Omar Demistocle Gonzalez’in yarışı İspanya’daki evinde gözyaşları içinde izlediği ifadelerine yer verdi. Gonzalez’in, daha önce eski öğrencisinin 48 saniyenin altına düşeceğini söylediğini hatırlatarak, “Yasmani yüreğiyle koştu. Hatta şunu söyleyebilirim ki eğer yarışta Porto Rikolu Javier Culson da olsaydı, kesinlikle daha hızlı koşup rekor kırabilirdi. Çünkü Porto Rikolunun Yasmani üzerinde motive edici bir etkisi var” cümlelerine yer verdi.

Yorum Gönder