FLAŞ HABER

Şampiyon Galatasaray!

05 Mayıs 2014 Pazartesi 22:57

Galatasaray şampiyon... Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2013-14 sezonu şampiyonu Galatasaray Odeabank oldu. Ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Abdi İpekçi'de deviren Cimbom 14 yıl sonra sezonu şampiyon tamamladı.

Şampiyon Galatasaray!
Galatasaray Odeabank'ın 2-0'la başladığı ve Fenerbahçe'nin evinde 2-2'ye getirdiği müthiş serinin son maçı için iki takım Abdi İpekçi'de şampiyonluk mücadelesine çıktı.

Dev finale taraftarının desteğine de arkasına alan Galatasaray Odeabank iyi başlayan taraf oldu. Sarı-kırmızılılar, adam adama savunmaya yaptığı dakikalarda Fenerbahçe'ye kolay sayı şansı tanımazken farkı 14'e kadar çıkardı. Çeyrek sonuna doğru alan savunmasına dönen Fenerbahçe rakibini durdurmayı başarsa da ilk periyod 17-6 Galatasaray Odeabank üstünlüğü ile noktalandı.

Fenerbahçe, ikinci çeyreğin başında Hollingsvorth'ün sayılarıyla farkı tek haneler indirdi ancak savunmada Galatasaray Odebank'ın etkili hücümlarına çözüm bulamakta zorlandı. Yüksek yüzdeli atışlarını bu bölümde de sürdüren Galatasaray, skoru bir anda 29-10'a getirdi ve ezeli rakibine molayı aldırdı. Fenerbahçe mola dönüşü Yakubu ile pota altından sayılar üretti ancak ribaunt üstünlüğünü ve oyun kontrolünü elinden bırakmayan Galatasaray farkı korumayı başardı. Alba Torrens'in etkili oynadığı bölümde farkı 24'e kadar çıkaran sarı-kırmızılılar, devreyi 40-18 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe rakibine yetişme adına parkeye çıkan Fenerbahçe farkı 19'a kadar çekti ancak her iki potada da geri adım atmayan Galatasaray Odeabank, farkı iyiden iyiye açmaya devam etti. Savunmasıyla ezeli rakibine adeta potayı göstermeyen sarı-kırmızılı takım son 10 dakikaya 63-31 önde girdi.

Son çeyrekte skor avantajının verdiği rahatlıkla oyun kontrolünü elinde bulunduran Galatasaray Odeabank, 30 sayılık farkı korumayı başardı. Tempoyu kendisine göre belirleyen Ekrem Memnun'un öğrencileri Fenerbahçe'ye kolay sayı şansı tanımadı. Mücadelenin son bölümlerinde Fenerbahçe'nin çabaları farkı az da olsa eritse de hata yapmayan Galatasaray Odebank dev finali 73-54 kazanarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyon oldu.

Galatasaray'da Sancho Lyttle 13 sayı 15 ribaunt 4 asist, Alba Torrens 21, Nevriye Yılmaz 15 sayısıyla galibiyette önemli rol oynarken Fenerbahçe'de ise çift hanelere çıkan tek isim 12 sayıyla Cappie Pondexter oldu.

KUPALARA SARI-KIRMIZI AMBARGO

Rüya gibi bir sezon geçiren Galatasaray Odeabank, sezonu Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda açtı ancak Fenerbahçe'ye 63-53 yenilerek kupayı rakibine kaptırdı. İki ekibin kozlarını paylaştığı Türkiye Kupası final maçını ise Galatasaray 76-70 galip tamamlayarak kupayı müzesine götürmüştü.

3 takımla katıldığımız FIBA Euroleague Sekizli Final organizasyonda gruptaki maçı Fenerbahçe 68-66, final maçını ve kupayı ise 69-58'lik skorla Galatasaray Odeabank kazanmıştı.

Son TKBL play-off final serisinde ezeli rakibine 3-2 üstünlük kuran Galatasaray 12. zaferine ulaşarak sezonu 3 kupayla noktaladı.
Anahtar Kelimeler Galatasaray şampiyon

Yorum Gönder