FLAŞ HABER

Efsaneye federasyon engeli

22 Temmuz 2015 Çarşamba 22:28

Efsaneye federasyon engeli.. Kırkpınar!da güreşemeyecek... Taşçı'dan federasyona tepki Taşçı'dan federasyona tepki

Efsaneye federasyon engeli
Ahmet Taşçı, Türkiye Güreş Federasyonu'nun yönetmelik değişikliği sebebiyle güreşemeyecek olmasına tepki gösterdi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 56 yaşında güreşen Kel Aliço'nun yaş rekorunu da kırmaya hazırlanan 2 altın kemer sahibi 57 yaşındaki Ahmet Taşçı, Türkiye Güreş Federasyonu'nun (TGF) yönetmelik değişikliği sebebiyle güreşemeyecek olmasına tepki gösterdi.
 
AA muhabirine yaptığı açıklamada bulunan Taşçı, TGF'nin yönetmelikte değişikliğe gitmesiyle Kırkpınar'da mücadele edemeyeceğini vurgulayarak, "Federasyon, altın kemer sahibi güreşçilerin Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yaş sınırı olmadan güreşebileceklerine dair yönetmeliği kaldırdı. Çok şaşırdık. Eski yönetmelikte birinci olanlar 45 yaşına kadar, kemer alanlar da istediği kadar güreşiyordu. Yönetmelikten kemer alanları çıkarmışlar. Resmen ayırımcılık yapılıyor" diye konuştu.
 
Kel Aliço'nun 56 yaşında güreştiğini hatırlatan Taşçı, şöyle devam etti:
 
"Ben de 57 yaşında güreşerek, Aliço'nun rekorunu kıracaktım. Amacım hem eskileri anmak, hemde yağlı güreşi daha da ileriye taşımaktı. Kıştan bu yana Kırkpınar'a hazırlanıyorum. Federasyon, 57 yaşımda olduğum için yönetmeliği değiştirerek, güreşmemi engelledi. Bu federasyonla güreş ilerlemez. Ben meyhaneye gitmiyorum, uyuşturucu da kullanmıyorum. Benim sağlığımı benden fazla mı düşünüyorlar."
 
Sağlık kontrollerini yaptırdığını belirten Taşçı, "Kırkpınar'da pehlivan çok diye mazeret uyduruyorlar. Kemer alan 3 kişi var. Bunlardan ikisi güreşemez. Bir tek ben güreşirim. Benim canımı benden fazla mı düşünüyorlar. Benim derdim kemer peşinde koşmak falan değil. Ben ata sporumuza destek olmaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder