FLAŞ HABER

Arıcan cimnastik tarihine geçti

21 Ekim 2014 Salı 09:59

Arıcan cimnastik tarihine geçti.. Milli cimnastikçi daha kendi adıyla anılan hareket sayısını 3'e çıkartarak dünyada bunu başarak ilk sporcu oldu

Arıcan cimnastik tarihine geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin milli cimnastikçisi Ferhat Arıcan, Çin'deki Dünya Şampiyonası'nda yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını aldı. 

Dünya cimnastik literatürüne "Arıcan" adıyla zorluk derecesi yüksek iki hareketi kazandıran Ferhat Arıcan, paralel aletinde yaptığı yeni hareketini de tescilleterek dünya cimnastik literatürüne 3. kez "Arıcan" adını yazdırdı.

Bu başarısıyla "dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu" unvanını alan Ferhat Arıcan, aynı zamanda dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi oldu.

Uluslararası Cimnastik Komitesi, öne çift bükük salto ve yarım burgudan oluşan hareketin, paralel aletinde en zor hareketlerin bulunduğu ve sadece 5 hareketin yer aldığı "G" grubunda yer almasına karar verdi.

Türkiye'ye yaşattığı gurur için son derece sevinçli olduğunu belirten Ferhat Arıcan, Dünya cimnastik literatürüne üçüncü kez geçmesini müthiş bir duygu olarak tanımladı. Soyadının ölümsüzleştiğini bildiren Arıcan, şunları kaydetti:

"Milli takımımızla bu başarıları elde ettiğim için son derece gururluyum. Çok çalışarak bu başarıları elde ettim ve bundan sonrası için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bana destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Türk cimnastiğine katkı koyabilmek benim için çok önemli. Bizim önümüzde böyle başarılar alan ağabeylerimiz yoktu. Şimdi genç sporcular için hedefi büyüttüm, uluslararası arenada başarıya ulaşılabilir olduğunu gördüler."

10 yaşında başladığı cimnastikte kısa sürede spor otoritelerinin dikkatini çeken ve yabancı sporcuların "Muhteşem Süleyman" lakabı taktığı 21 yaşındaki genç sporcu, 2008'de paralel aletinde, ardından da 2013'te atlama masasında yaptığı zorluluk derecesi yüksek iki hareketle cimnastik literatürüne girmişti.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder