FLAŞ HABER

Rüşvet İddaları İstifa Ettirdi!

11 Aralık 2013 Çarşamba 23:26

TEKVANDO MİLLİ TAKIMLAR BAŞ ANTRENÖRÜ ALİ ŞAHİN İSTİFASINI FEDERASYONA VERDİ Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü Antrenörü Mustafa Gürsoy, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Milli Takımlar Baş antrenörü Ali...

Rüşvet İddaları İstifa Ettirdi!
TEKVANDO MİLLİ TAKIMLAR BAŞ ANTRENÖRÜ ALİ ŞAHİN İSTİFASINI FEDERASYONA VERDİ



Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü Antrenörü Mustafa Gürsoy, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Milli Takımlar Baş antrenörü Ali Şahin'in, milli takıma alınmaları için antrenör ve sporculardan para istediklerini iddia ederek, 23 Eylül 2013 tarihinde Spor Bakanlığı ve Savcılığa şikayette bulunmuştu.

Soruşturma sürecinde olayın savcılığa intikal etmesinin ardından yapılan incelemelerinde ses kayıtlarının, Tekvando Milli Takımlar Baş antrenörü Ali Şahin'e ait olduğu öğrenildi. Bu gelişme üzerine Tekvondo Federasyonu başkanı Metin Şahin, Kardeşi Ali Şahin'in istifasını federasyona verdiğine dahir federasyon resmi internet sitesinden 27.11.2013 tarihinde bir açıklama yayınladı.

Federasyon başkanı Metin Şahin'in açıklaması:

TAEKWONDO CAMİASINA ÖNEMLE DUYRULUR;

Taekwondo Milli Takımlar Teknik Direktörü Sayın Ali ŞAHİN, sporculuğu döneminde Milli Takımlarda uzun yıllar başarıdan başarıya koşmuş, Avrupa Şampiyonluğu, Dünya ikinciliği ile birçok Uluslararası Şampiyonalarda şampiyonluklar kazanarak Türk Bayrağını dalgalandırmış, İstiklal Marşımızı okutmuştur. Son sekiz yıldır görev yaptığı Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü döneminde de Taekwondo sporu adına birçok ilkler yaşatmış, tarihi başarılar elde edilmiştir. Yıllarca Avrupa'nın zirvesinde yer alınmış, Avrupa Takımlar Şampiyonluğu, genel ferdi klasmanda, Gençler ve Büyüklerde Avrupa Şampiyonlukları ard arda yaşanmıştır. Dünya Takımlar Şampiyonluğu kazanılmış, en önemlisi iki Olimpiyat da 4 madalya, Olimpiyat Şampiyonluğu gururunu, onurunu Taekwondo camiasına yaşatmıştır. Dünya ve Avrupa da en iyi Teknik Direktörlük (koçluk) ödülleri almıştır. Sayın Ali ŞAHİN, bu kadar başarılarla dolu Teknik Direktörlük dönemini sadece muhalif olmak adına kıskanıp kösteklemek isteyen bazı çıkarcıların menfaatlerine set çekmek isteyince, bu çıkarcıların komplosu ile karşı karşıya kalmıştır. Sayın Ali ŞAHİN hocamız komplocular ve iftiracıların her zaman başvurdukları gibi Sayın Bakanımız tarafından görevden alma veya el çektirme yalanı ile değil de, 2012 Londra Olimpiyatlarından sonra zirve yapan, ülkemizin en başarılı spor branşı olan Taekwondo sporunun daha fazla polemik konusu yapılmaması ve yıpranmaması için büyük bir özveride bulunarak, idari soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi amacı ile soruşturmanın selameti açısından ayrılmak istediğine dair dilekçesini Federasyonumuza vermiştir. Konu ile ilgili bilgi Spor Genel Müdürlüğüne bildirilmiş olup, dolayısıyla Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın SUAT KILIÇ'a da aktarılmıştır. Sayın Ali ŞAHİN hocamızın dilekçesi, yapılacak yönetim kurulu toplantısında değerlendirilip karar verilecektir.

Taekwondo camiasına önemle duyurulur. Saygılarımızla.. ERCAN ATA - ANKARA / EA (GH)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder