FLAŞ HABER

Kardeşi için yarışı feda etti!

19 Eylül 2016 Pazartesi 19:51

Kardeşi için yarışı feda etti.. Dünya uzun yıllar bu yarışı konuşacak! Triatlon Dünya Serisinin son yarışı, uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir sona sahne oldu. Alaister Brownlee, yarışı kaybetmek pahasına, yorgunluktan bayılmak üzere olan kardeşi Johnny’i bitiş çizgisine taşıdı...

Kardeşi için yarışı feda etti!
Dünya Triatlon Serisi, dramatik ve sporun centilmenlik ruhunu yansıtan görüntülerle son buldu.

Dünya Triatlon Serisinin son yarışına Meksiko City ev sahipliği yaptı. Kazanması ve en büyük rakibi Mario Mola’nın ilk 5'e girememesi halinde, 2. dünya şampiyonluğunu kucaklayacak Britanyalı Jonny Brownlee, büyük bir efor sarfetti. Brownlee, bitiş çizgisine yaklaşırken artık tükenmişti. Ancak geriden gelen kardeşi Alaister, yarışı kazanmak yerine kardeşine yardım etmeyi tercih etti. Bunun üzerine bitiş çizgisini ilk sırada geçen isim Henri Schoeman oldu.

Alaister, zor anlar yaşayan kardeşinin de yarışı kendisinden önce bitirmesini sağladı. Yarışı 5. sırada bitiren Mario Mola, sadece 4 puan farkla Triatlon Birliğinin dünya şampiyonu oldu. Johnny Brownlee gümüş, Alaister Brownlee bronz madalya kazandı. Son olimpiyat oyunlarında Brownlee kardeşler ilk 2 sırayı almıştı.

Yorum Gönder