FLAŞ HABER

Tekvandoda bir skandal iddia daha!

01 Ekim 2013 Salı 12:33

Tekvandoda yaşanan rüşvet iddialarının ardından, bugün verilen dilekçelerde taciz iddiaları da yer aldı.

Tekvandoda bir skandal iddia daha!
 Teftiş kurulunun bu iddiaları soruşturmak için görev atamasını yaptığı ve tekvandoda yaşananlarla ilgili soruşturmanın resmi olarak başladığı öğrenildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kulübü Tekvando Genel Koordinatörü Mustafa Gürsoy, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Milli Takımlar Başantrenörü Ali Şahin'in kendisinden para istediklerini iddia ederek bir basın toplantısı düzenlemişti. Bu gelişmelerden sonra tüm sporcular, Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'na dilekçelerle müracaat ederek şikayetlerini dile getirdi. Bugün verilen dilekçelerde ise taciz iddiaları da yer aldı. Özellikle bayan antrenörler ve idareciler arasında olduğu iddia edilen "taciz" dilekçeleri bugün teftiş kuruluna verildi. 

Sporu bırakmış, şu an aktif spor yapan 4 bayan, 2 antrenör ve 5 erkek sporcu tarafından verilen dilekçeler ortaya çıkarken, ayrıca olimpik bayan bir sporcu ile ilgili Spor Bakanlığı'na dilekçe verildiği de iddia edildi. Bu sporcunun, yaşadıklarından dolayı tekvando sporunu bırakmak istediği de öne sürüldü. Teftiş kurulunun bu iddiaları soruşturmak için görev atamasını bugün yaptığı ve tekvandoda yaşananlarla ilgili soruşturmanın resmi olarak başladığı öğrenildi.

Bu arada teftiş kuruluna dilekçe verenler ve bu konularda açıklama yapanlar, Tekvando Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edildiler.

Federasyon tarafından ceza alacakları düşünülen sporcu ve antrenörler adına bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kulübü Tekvando Genel Koordinatörü Mustafa Gürsoy, 'Hakkımızı arıyoruz. Biz birçok şey çektik, artık diğer arkadaşlarımız çekmesin. Tehditler alıyoruz. Ben ve arkadaşlarımız delillerin hepsini teftiş kuruluna verdik. Federasyon tarafından doğruları açıklayan ben ve sporcular haksız yere disiplin kuruluna sevk edildik. Bu nedenle sporcularımız şampiyonalara katılamayacak. Federasyon, doğruları söylediğimiz için ben ve sporcu arkadaşlara haksızlık yapıyor. Soruşturmanın sonunda inanıyorum ki ben ve arkadaşlarımın haklılığı ortaya çıkacak. Adalete güveniyorum. Bazı bayan arkadaşlarımız bu yaşananlardan bıktı ve sporu bıraktı" diye konuştu. 
Kaynak: Ercan ATA/ANKARA, (DHA)
DHA

Yorum Gönder