FLAŞ HABER

Ajax, 25 yıl sonra finalde!

12 Mayıs 2017 Cuma 00:41

Ajax, 25 yıl sonra finalde! UEFA Avrupa Ligi'nin yarı finalinde Ajax, Lyon deplasmanında mağlup oldu ama eşleşmeden galip çıktı. Hollanda temsilcisi adını finale yazdırdı ve Manchester United'ın rakibi oldu.

Ajax, 25 yıl sonra finalde!
Fransa'nın Olympique Lyon takımı, ilk maçta 4-1 yenildiği Hollanda  temsilcisi Ajax'ı konuk etti.
 
Ajax, 27. dakikada Kasper Dolberg'in fileleri havalandırması sonucu  1-0 öne geçti. Olympique Lyon, Alexandre Lacazette'in ilki penaltıdan olmak üzere  45 ve 45+1. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.
 
Ev sahibi takım, Rachid Ghezzal'ın 81. dakikada kaydettiği golle skoru  3-1'e getirdi ve tur için umutlandı. Ajax'ta Nick Viergever, 84. dakikada ikinci  sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
 
Kalan sürede Olympique Lyon'un gol çabaları sonuç vermedi ve Ajax,  1992'nin ardından bu organizasyonda ikinci kez finale çıktı.
 
Amsterdam ekibi, 1991-1992 sezonunda o dönemdeki adı UEFA Kupası olan  organizasyonun finalinde İtalyan temsilcisi Torino ile karşılaşmıştı. İlk maçta  deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalan Ajax, evinde 0-0 sona eren
 
Manchester United ile Ajax, UEFA Avrupa Ligi'nin finalinde 24 Mayıs  Çarşamba günü İsveç'in başkenti Stockholm'deki Friends Arena'da karşı karşıya  gelecek.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder