FLAŞ HABER

Filenin Sultanları ezdi geçti: 3-0

24 Eylül 2014 Çarşamba 14:35

Türkiye Kanada'yı ezdi geçti: 3-0... İtalya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya 2014 Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu'nda Türkiye, ikinci maçında Kanada'yı rahat bir oyunla mağlup etti.

Filenin Sultanları ezdi geçti: 3-0

İtalya'da düzenlenen 2014 Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası B Grubu maçında Türkiye, Kanada'yı 3-0 yendi.

İlk set karşılıklı sayılarla başladı. Ay-yıldızlılar, Kübra'nın smaçları ve etkili defansıyla ilk teknik molayı 8-6 önde geçti. "Filenin Sultanları", Gözde, Neriman ve Seda'nın sayılarıyla farkı açarak ikinci teknik molayı 16-8 üstün tamamladı. Bu molanın ardından Neriman ve Seda'nın sayılarına, bloklardan kazanılan puanlar eklenince milli takım ilk seti, 25-10 aldı.

Karşılaşmanın ikinci setine de hızlı başlayan Türkiye, Neriman, Bahar'ın etkili oyunuyla ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Bu molanın ardından Kanada'nın defanstaki hatalarının artmasını iyi değerlendiren ay-yıldızlılar, farkı açtı. İkinci teknik molayı 16-4 önde geçen "Filenin Sultanları", son bölümde Kanada bloklarına takılsa da Neriman ve Kübra'nın smaçlarıyla seti de 25-12 kazandı.

Üçüncü sette savunma ve hücumda iyi organize olan Kanada, ilk teknik molayı 8-7 önde geçti. Seda, Neriman ve Gözde'nin hücumdaki etkili performansıyla toparlanan ay-yıldızlılar, ikinci teknik molada skoru 16-10'a getirdi. Kanada, Charuk'un kazandırdığı sayılarla maça tutunmaya çalışsa da Türkiye, Gözde, Kübra ve Bahar'ın smaçlarıyla sette son bölüme 21-14 önde girdi. Bu dakikadan sonra Türkiye oyunun kontrolünü bırakmayarak seti 25-17, maçı da 3-0 kazandı.

Bu sonuçla milli takım, şampiyonadaki ikinci maçında galibiyetle tanıştı.

Türkiye, yarın şampiyonadaki üçüncü maçında Bulgaristan ile karşılaşacak.

Türkiye: 3 - Kanada: 0

Salon: Palatrieste
Hakemler: Nicolas Heckford (İngiltere), Denny Lassi Cespedes (Dominik Cumhuriyeti)
Türkiye: Naz Akyol, Gözde Sonsırma, Bahar Giudetti, Seda Tokatlıoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, (Gizem Karadayı, Asuman Karakoyun, Meliha İsmailoğlu)
Kanada: Lundquist, Marcelle, Pavan, Richey, Love, Charuk, (Guimond, Page, Andrew Wasylik, Cranston, Cyr, Thibeault)
Setler: 25-10, 25-12, 25-17
Süre: 66 dakika (20, 23, 23)

Yorum Gönder