FLAŞ HABER

Milli yüzücüden tarihi Dünya Rekoru!

08 Temmuz 2015 Çarşamba 11:47

Milli yüzücüden tarihi Dünya Rekoru! Zeynep Güneş'ten tarihi rekor... Yüzme tarihinde ilk kez bir milli sporcu dünya rekoru kırdı. 17 yaşındaki Zeynep V.Güneş, Fransa’da üç altın, 1 gümüş alırken, 200 metre kurbağalamada 2.22.69 ile gençler dünya rekorunu eline geçirdi

Milli yüzücüden tarihi Dünya Rekoru!
Tarihte ilk kez bonesinde Ay-Yıldız taşıyan bir yüzücü, havuzdan dünya rekoru çıkardı. Ukrayna’daki savaştan kaçarak 1.5 yıl önce Türkiye’ye sığınan ve vatandaş olan 17 yaşındaki Zeynep Viktorya Güneş, kendisine kucak açan yeni ülkesine dünya rekoru kırarak teşekkür etti. Fransa’nın Vichy kentinde hafta sonu yapılan Fransa Açık Yüzme Şampiyonası’nda 200 metre kurbağlama yarışını 2:22.69’luk derecesiyle kazanan milli yüzücü, 2:23.06’lık dünya rekorunu da tarihe gömdü. Eski rekor, Güneş’in katılamadığı Avrupa Oyunları’nda 10 gün önce Rus Maria Astashkina tarafından kırılmıştı. Kurbağalamada Avrupa ve Dünya gençler şampiyonu olan Güneş, Fransa’da rekorun yanı sıra 50 metre ve 100 metre kurbağalamada Türkiye rekorları kırarak altın, 200 metre bireysel karışıkta da gümüş madalya kazandı.

REKOR GÜME GİDİYORDU!

Ancak milli yüzücünün rekoru az kalsın ‘güme’ gidiyordu! Zira Fransız yetkililer, dünya rekorunun tescil edilmesi için uluslararası federasyon (FINA) kuralları gereği sporcuya 24 saat içinde yapılması gereken doping kontrolünü uygulamadı. Apar topar Türkiye’ye dönen Güneş, 24 saatlik süre dolmadan doping kontrolüne alındı. Fransa Yüzme Federasyonu’na da bilgi verilerek gerekli dokümanların FINA’ya gönderilmesi istendi. Şimdi uluslararası federasyon FINA’nın rekor için onay vermesi bekleniyor.

'OLİMPİYATTA MADALYA BEKLİYORUZ'

Türkiye’ye geldikten sonra ENKA Kulübü için yüzmeye başlayan Zeynep Güneş, Rus yıldız Yuliya Efimova’nın eski antrenörü Irina Vyatchanina ile çalışıyor. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen kurbağalamada dünyanın en iyi 6. yüzücüsü gösterilen milli sporcu, bu yıl hem gençler, hem de büyükler Dünya Şampiyonası’nda kulaç atacak. Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, “Viktorya hedefimiz doğrultusunda 7 aydır dünyanın en iyi kurbağalama antrenörü ile çalışıyor. Dünya gençlerde ve sonra olimpiyatta madalya bekliyoruz. 4-5 yılda büyükler rekorunu da kıracağına inanıyoruz” dedi. (HaberTürk)

Yorum Gönder