FLAŞ HABER

Seyithan Akbalık hakkında ilginç gelişme

19 Şubat 2014 Çarşamba 10:35

Seyithan Akbalık hakkında ilginç gelişme... Seyithan doktor kontrollerine götürüldüğünde kalp kapakçıklarında sorun olduğu ve ritm bozukluğu tespit edilmiş.

Seyithan Akbalık hakkında ilginç gelişme
Mısır'ın Luksor kentindeki tekvando şampiyonasında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Seyithan Akbalık'ın babası konuştu. Acılı baba çok önemli ayrıntılar verdi: "Küçükken oğlum çekingendi, sosyal bakımdan gelişmesi için tekvandoya başlattım. Ondan sonra bu spora aşkla bağlandı. 16 yaşında İsveç'te Avrupa şampiyonluğu, Almanya ve Kore'de uluslararası dereceler aldı.

2 AY ÖNCE BİR ÇARPINTI DAHA YAŞADI


Doktor kontrollerine götürdüğümüzde kalp kapakçıklarında sorun olduğu ve ritm bozukluğu tespit edildi. Doktorları bu rahatsızlığının spor yapmasına engel olmadığını söyledi. Ancak kalp ritmini yavaşlatan bir ilaç kullanıyordu. Bunu kullanması durumunda bir sorun yaşamayacağını söyledikleri için de spora devam etti. En son iki ay önce yine bir çarpıntı yaşadı. Biz de kapsamlı bir kontrolden geçirttik. İki gün boyunca tam teşekküllü bir tetkik yapıldı. O doktorlar da yine ilaç verdi ve bunu her gün alıp aksatmamasını istedi. Ama o ilaç almayı unutuyordu.

SON RAUNTTA GÜÇTEN DÜŞTÜ, YIKILDI


Zaman zaman birkaç gün üst üste almadığı da oluyordu. Rahatsızlığını spor kulüpleri biliyordu ama milli takım için federasyona söylememiş olabilirler. İlaçlarını yanında götürmüştü. Ama unutmuş olabilir. Ben sonradan maçın görüntülerini izlediğimde, ilk iki rauntta çok iyiydi. Ama üçüncü raunt başladığında, artık ellerini bacaklarına doğru götürmeye ve tutmaya başladı. Zaten ondan sonra da hızla rakibine doğru hamle yaptıktan sonra ona sarıldı. Sonrasında da yere düştü. Ama aldığı bir darbe yoktu."

KÜÇÜK OĞLUM DEVAM EDECEK

Baba Erdal Akbalık, 15 yaşındaki küçük oğlunun tekvandoya devam edeceğini de açıkladı: "Seyithan havalimanında Mısır'a gittiği sırada 'dönüşüm muhteşem olacak' demişti. Onun hayalleri vardı. Ama artık onun başarılarını küçük oğlum Eyüp devam ettirecek. Eyüp, çok önemli bir rahatsızlık atlattı. Şimdi tekrar spora başladı. O da bu sporda şampiyon olacak. İki oğlumla da gurur duyuyorum."

OĞLUM ŞEHİT SAYILSIN


Erdal Akbalık, oğlunun milli maç sırasında hayatını kaybettiğini dile getirerek, "Onun şehit sayılmasını istiyoruz. Bu maddi mefaat için değil. Oğlumun bu payeyi alması içindir. Ama şehit saymazlarsa da o zaten bizim gönlümüzün şehidi olur" dedi.

Yorum Gönder