FLAŞ HABER

F1 sürücüsü hayatını kaybetti

18 Temmuz 2015 Cumartesi 13:24

Jules Bianchi hayatını kaybetti Geçen yıl ekim ayında Japonya Grand Prix'sinde geçirdiği kazadan bu yana komada bulunan Formula 1 pilotu Jules Bianchi, 25 yaşında hayatını kaybetti.

F1 sürücüsü hayatını kaybetti
Formula 1'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Bianchi, dünyaya geldiği Fransa'nın Nice kentiyle aynı adı taşıyan hastanede hayata gözlerini yumdu.

Oğullarının tedavi sürecinde emeği geçen tüm doktorlara şükranlarını sunan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Bianchi ailesi, "Jules, her zaman yaptığı gibi sonuna kadar savaştı ancak verdiği mücadele, bugün sona erdi. Acımız çok büyük ve tarifi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Ferrari takımının genç sürücüler akademisinden yetişen Fransız pilot, 2007'de Fransa Formula Renault 2.0, 2008'de Formula 3 Masters ve 2009'da Formula 3 Avrupa Serisi şampiyonu olduktan sonra Ferrari (2011) ve Force India (2012) test pilotluğu yapmıştı.

2013'te Marussia Formula 1 Takımı'yla sözleşme imzalayan Bianchi, 2014 Monaco Grand Prix'sinde 9. olarak 2012'de şampiyonada yarışmaya başlayan takıma, ilk puanlarını kazandırmıştı.

Geçen yıl 5 Ekim'de Marussia takımı adına mücadele ettiği Japonya Grand Prix'sinde kafasından ciddi şekilde yaralanan Bianchi, Japonya'daki Mie Hastanesi'nde beyin ameliyatına alınarak tedavi görmüştü. Pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışan Fransız sürücü, yapay komadan uyandırılmasının ardından 19 Kasım'da ülkesindeki Nice Hastanesi'ne nakledilmişti.

Yorum Gönder