FLAŞ HABER

40 takımlı Dünya Kupası önerisi

10 Kasım 2015 Salı 18:44

Infantino'dan 40 takımlı Dünya Kupası önerisi.. UEFA Genel Sekreteri ve FIFA'nın başkan adayı Gianni Infantino, şubat ayında seçilmesi halinde Dünya Kupası'nda mücadele eden ülkelerin sayısını artırmayı planladığını söyledi.

40 takımlı Dünya Kupası önerisi
UEFA Genel Sekreteri ve FIFA'nın başkan adayı Gianni  Infantino, şubat ayında seçilmesi halinde Dünya Kupası'nda mücadele eden  ülkelerin sayısını artırmayı planladığını söyledi.
 
İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, FIFA Etik  Kurulu'nun Michel Platini'ye 90 gün futboldan men cezası vermesinin ardından  adaylığını açıklayan Infantino'nun şubat ayında koltuğa oturması durumunda Dünya  Kupası'nda mücadele edecek ülke sayısını 32'den 40'a çıkarmaya sıcak baktığı  kaydedildi.
 
Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılan takımların 16'dan 24'e çıkmasının  yeni bir dinamizm ve coşku getirdiğini savunan Infantino, futbolun gelişimi için  dünya futbolundaki en iyi organizasyon olan Dünya Kupası'nın daha da genişlemesi  gerektiğini ifade etti.
 
UEFA'da genel sekreterlik görevini 2009 yılından bu yana yürüten ve  son gün adaylığını açıklamasına "Kura çektik, bana çıktı" şeklinde esprili bir  açıklama getiren 45 yaşındaki Infantino, dünya futbolu için bir vizyona sahip  olduğunu ve sadece Avrupa ülkelerinden değil, diğer kıtalardan da destek  alacağına inandığını belirtti.
 
İngiliz yayın kurumu BBC'de yer alan haberde ise Infantino'nun  adaylığının UEFA Başkanı Michel Platini'ye karşı olmadığını ve Fransız spor  adamının yarışa dahil olması halinde kendisinin çekileceğini bildirdi.
 
Gelecek yıl şubat ayında yapılacak genel kurulda Infantino'nun yanı  sıra , Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa  Bility, Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı ünlü  iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman  bin İbrahim el-Halife başkanlık için yarışacak.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder