FLAŞ HABER

PSG-Başakşehir maçı durdu!

09 Aralık 2020 Çarşamba 00:13

PSG-Başakşehir maçı durdu! Temsilcimiz sahadan çekildi PSG-Başakşehir maçı şu anda oynanmıyor! Temsilcimiz, 4. hakemin Webo'ya ırkçılık yaptığını iddia ederek sahadan çekildi. Takımlar soyunma odasında ve hakemler ile UEFA delegeleri arasında görüşmeler devam ediyor. Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ canlı yayına bağlanarak 4. hakemin görevden alındığını söyledi.

PSG-Başakşehir maçı durdu!
Şampiyonlar Ligi’ndeki PSG-Başakşehir maçı şu anda durmuş durumda… Gergin başlayan ve iki futbolcumuza çıkan iki sarı kartın ardından teknik direktör Okan Buruk’un yardımcısı Webo maçın 4. Hakemi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Sebastian Costantin Coltescu’nun uyarısıyla 14. dakikada kırmızı kart gördü. Ancak Webo, 4. hakemin kendisine ırkçılık yapıldığını iddia etti. Demba Ba sinirli şekilde 4. hakeme itirazda bulundu ve ırkçılık yaptığını belirtti.

Sahada kenarında yaklaşık 9 dakika boyunca süren görüşmelerin ardından Başakşehir soyunma odasına gitti. Başakşehir’in sahadan çekilmesinden sonra PSG ve hakem ekibi de soyunma odasına gitti.

Saha kenarındaki tartışmalarda Demba Ba’nın 4. hakeme, “Ben, beyaz birini işaret ederken ‘Şu beyaz’ demem, ‘Şu adam’ derim. Sen neden ‘Şu siyah’ dedin?” dediği duyuldu.

GÜMÜŞDAĞ: 4. HAKEM ÇEKİLİRSE…
Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, TRT Spor’a telefonla bağlanarak açıklama yaptı. Gümüşdağ, “4. hakem maçta kalırsa, maça çıkmama kararı aldık. 4. hakem çekilirse, maça devam etme kararımız var. Onun haricinde maça girmeyeceğiz. Biz Başakşehir olarak bunun sonuçlarına katlanırız ama buna duyarsız kalamayız” ifadelerini kullandı. Başakşehir’in başkanı Göksel Gümüşdağ, ardından beIN Sports’a bağlanarak 4. hakemin görevden alındığını açıkladı.

beIN Sports muhabiri Gürler Akgün’ün canlı yayına bağlanarak anlattıkları şu şekilde;
“4. hakemin ağzından ırkçı ifade söyledi. Webo, itirazda bulundu ve kendisine ne söylediğini bağırdı. Okan hoca çılgına döndü adeta. Neymar başta olmak üzere PSG oyuncuları o noktaya geldi.

Özellikle Demba Ba saha kenarından çıkıp şiddetli tepki göstererek hakemlerle konuştu. Hakem dörtlüsü UEFA delegesiyle görüşme yaptı. Demba Ba’nın takıma el hareketleriyle “İçeriye gidiyoruz” dediğini gördüm. Ayrıca buradaki protokol ve basın tribünü Başakşehir’in soyunma odasına giderken alkışladığını gördüm. ”

PSG 0-0 BAŞAKŞEHİR
BAŞAKŞEHİR SOYUNMA ODASINA GİTTİ!
PSG ekibi ve hakemler de soyunma odasına gitti.
20′ Demba Ba sinirlenmiş durumda! İlk önce orta hakemle ardından 4. hakemle gergin bir konuşma gerçekleştirdi.
17′ Webo, ırkçı ifadenin kendisine söylenmesi üzerine çılgına döndü ve 4. hakemin üzerine yürüdü! Maç yaklaşık 4 dakikadır durmuş durumda! UEFA delegesi maçın orta hakemi ve 4. hakemiyle görüşüyor.
14′ Başakşehir antrenörü Webo, 4. hakemin uyarısıyla kırmızı kart gördü.
7′ PSG tehlikeli geldi. Mbappe’nin dar alandaki şık çalımı sonrasında aktardığı pasta savunma araya girdi.
5′ Hasan Ali’nin sol kanattan yaptığı orta ceza sahasındaki Crivelli’yi aştı ve top PSG’ye geçti.
1′ Karşılaşma başladı.

5 maç sonunda 3 toplayan Başakşehir, Avrupa’ya veda etti ve bu maçtaki tek hedefi ülke puanını katkı sağlamak. PSG ise bu maçtan 1 puan alması halinde adını son 16 takım arasına yazdıracak. Başakşehir, dev rakibini yenmesi halinde ve Leipzig-Manchester United maçı da berabere biterse PSG, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek. İstanbul’da oynanan maçı PSG 2-0 kazanmıştı.

İLK 11’LER
PSG: Navas, Kimpembe, Marquinhos, Danilo, Florenzi, Bakker, Veratti, Paredes, Rafinha, Neymar, Mbappe

Başakşehir: Mert, Rafael, Ponck, Mehmet Topal, Hasan Ali, Berkay, Mahmut, İrfan Can, Deniz, Gulbrandsen, Crivelli

Şampiyonlar Ligi’nde 6. hafta öncesi H Grubu’nda puan durumu şu şekilde oluşuyor:

1- Manchester United / 9 puan

2- PSG / 9 puan

3- Leipzig / 9 puan

4- Başakşehir / 3 puan
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder