FLAŞ HABER

Şampiyon, yaşam savaşı veriyor

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:14

Sam yaşam savaşı veriyor.. Sinan Şamil Sam'ın sağlık durumu kritik.. Profesyonel boksta dünya şampiyonluğu unvanı bulunan Sinan Şamil Sam, ölümle pençeleşiyor.

Şampiyon, yaşam savaşı veriyor
Böbrek yetmezliğinin yanı sıra farklı hastalıkları sonucu Ankara'da hastaneye kaldırılan Sam, spor teşkilatının ilgisizliği yüzünden ortada kaldı. Bazı hayırsever iş adamları ile bir zamanlar güreş milli takımının da doktorluğunu yapan Adnan Bağrıaçık'ın himayesiyle tedavi altına alınan Sam'ın, sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

Daha önce karaciğerindeki rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan ve günlerce komada kalan daha sonra sağlığına kavuşan Sinan Şamil Sam, yeniden hastanede tedavi altına alındı. Ankara'da böbrek yetmezliğinin yeniden nüksetmesi üzerine hastaneye kaldırılan Sam'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Spor teşkilatının ilgisizliği yüzünden sağlık problemleri yaşayan ve tedavi olmakta zorlanan ve Türkiye'ye gerek amatör gerek profesyonel boks yaşantısında birçok başarılar yaşatan Sinan Şamil Sam'ın ilgisizlik sonucu çok zor durumda olduğu belirtildi.

BAĞRIAÇIK SAHİPLENDİ

Ankara'da acil olarak hastaneye kaldırılan ve bazı eski Avrupa ve dünya şampiyonu arkadaşları tarafından tedavi masrafları karşılanan Sinan Şamil Sam'a, Dr. Adnan Bağrıaçık sahip çıktı. Bir zamanlar güreş ve basketbol milli takımlarının da doktorluğunu yapan ve İstanbul'da özel bir hastanene sahibi olan Bağrıaçık, milli boksör Sinan Şamil Sam'ı İstanbul'a getirterek, tüm tedavi ve masraflarını üstlendi.

Milli boksörün tedavi yapılamadığı için sağlık durumunun müzminleştiği ve hastalığının kritik bir döneme girdiği ifade edildi.

SİNAN ŞAMİL SAM KİMDİR?
Aslen Karslı olan ancak ailesinin gurbette olması sebebiyle Almanya'nın Frankfurt şehrinde dünyaya gelen Sinan Şamil Sam, spor yaşantısı boyunca birçok başarıla imza attı. Dokuz defa amatör boksta Türkiye şampiyonluğu elde eden Sam, 1992 yılında dünya gençler şampiyonu, 1993'te ise Avrupa şampiyonluğu elde etti. 1995 yılında ise dünya ikinciliğini kazanan Sinan Şamil Sam, 1999 yılında dünya şampiyonu unvanını kazandı.
15 Nisan 2000 tarihinde profesyonel boksa adım adan Sam, profesyonel hayatı boyunca yaptığı 36 maçtan 31 galibiyetle ayrıldı. Sam, profesyonel boks yaşantısı boyunca ise 4 mağlubiyet elde etti. "Boğazın Boğası" lakabıyla anılan milli boksör, elde ettiği 31 galibiyetin 16'sını ise nakavtla kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Yorum Gönder