FLAŞ HABER

Altın kemer için vuracak

26 Şubat 2015 Perşembe 10:10

Altın kemer için vuracak.. Erkan Teper altın kemer için ringe çıkacak. Almanya’nın Stuttgart kentinde önümüzdeki ay yumruk sallayacak olan Erkan Teper, (IBF Dünya Boks Federasyonu) Dünya Kıtalar Arası şampiyonluğu için Fransız Johann Dhaupas ile kozlarını paylaşacak.

Altın kemer için vuracak
Amatör hayatında dünya şampiyonluğuna kadar ulaşmış olan dev dövüşçü, bu karşılaşmayı alması durumunda profesyonel dalda da dünya şampiyonluk maçı yapmaya hak kazanmış olacak. Dünya şampiyonluğu yarı final maçı niteliğini taşıyan bu karşılaşma dünya boks otoritelerinin de sıkı takibi altında bulunuyor. Bugüne kadar yenilgisiz olarak sürdürdüğü profesyonel boks kariyerindeki 13 maçından dokuzunu nakavtla sonlandırmış olan ‘Dorukların Kralı’ lakaplı dövüşçümüz Erkan Teper, ringlerde nakavtçı olarak biliniyor. Fransız rakip ise tam bir dünya devi olarak kabul edilirken, bugüne kadar Avrupa şampiyonluğu dahil birçok başarıya imza atmış. Dhaupas, çıkmış olduğu 32 karşılaşmanın 31’ini kazanırken, bunlardan yirmisini nakavtla sonlandırmış olan başarılı bir dövüşçü.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

32 yaşındaki sporcumuz Erkan Teper, bugüne kadar Avrupa Şampiyonluğu ve Akdeniz Şampiyonlukları kazanarak boks dünyasındaki kalitesini de ispatlamış başarılı bir sporcu. Boksörümüzün geçtiğimiz günlerde antrenör değişikliğine gittiğini belirten basın danışmanı Vedat Alyaz, "Yine bir Türk antrenör olan Oktay Urkal ile çalışmalara başladı. Şu an için çok uyumlu bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.

Alyaz, boksörümüzün moral ve motivasyonunun tam olduğunu vurgulayarak, "Dünyanın çeşitli ülkelerinden getirdiğimiz sparring dövüşçüleri Erkan’ın önünde büyük zorluklar yaşıyorlar. Antrenörümüz zaman zaman Erkan’ı durdurarak, sparring dövüşçülerinin canlarını kurtarmak zorunda kalıyor. Bunların yanı sıra, kondisyon ve ağırlık çalışmalarıyla antrenmanlara hız verdik. 14 Mart gecesi gurbetçi vatandaşlarımızı sporcumuza destek vermeye bekliyoruz. Bayrağımızı Avrupa’nın göbeğinde dalgalandırırken onları da yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Yorum Gönder