FLAŞ HABER

'Filenin Sultanları' final vizesini alamadı

18 Ağustos 2013 Pazar 13:13

'Filenin Sultanları' final vizesini alamadı.. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Dünya Grand Prix'sinde Bayan Milli Voleybolcularımız final vizesin alamadı.

'Filenin Sultanları' final vizesini alamadı
Eleme turunun üçüncü ayağında, O Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında İtalya'ya 3-2 yenilen A Milli Bayan Voleybol Takımı, Japonya'da yapılacak finallere katılma hakkını kazanamadı.

Elemelerin Tayvan'ın Kaohsiung kentinde düzenlenen üçüncü ve son ayağında, O Grubu'ndaki Türkiye, son maçında İtalya ile karşılaştı. Sekizinci maçlar sonunda 19 puanla Türkiye'nin bir puan önünde bulunan İtalya, ilk iki seti 25-17 ve 25-18'lik skorlarla kazanarak, 2-0 üstünlük yakaladı.

"Filenin Sultanları", 25-17 ile kazandıkları üçüncü setle maça dahil oldu. Etkili oyununu devam ettiren Türkiye, dördüncü seti de 25-15 alarak karşılaşmayı final setine taşıdı.

Türkiye'nin arkasına aldığı rüzgara rağmen son sete iyi başlayan taraf İtalya oldu. İlk 7 oyun sonunda 5-2 öne geçen İtalya, setin devamında durumu 12-6'ya getirdi. Türkiye, yakaladığı 6-1'lik seriyle farkı bire (13-12) indirse de İtalya, son iki puandaki eforuyla seti 15-12, maçı ise 3-2 kazanarak, 20 takımın yarıştığı FIVB Dünya Grand Prix'sini 6. bitirdi ve final vizesi aldı.

En iyi 5 takım ile ev sahibi ülke Japonya'nın finallere katılacağı turnuvada Türkiye, 9 maç sonunda 19 puan toplayarak 7. sırada yer aldı. İtalya ile Japonya'nın yanı sıra Çin, ABD, Sırbistan ve Brezilya da 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Japonya'nın Sapporo kentinde yapılacak final karşılaşmalarında yarışma hakkını elde etti.

Yorum Gönder