FLAŞ HABER

Terim, kurayı değerlendirdi

26 Temmuz 2015 Pazar 12:07

“Yenemeyeceğimiz takım yok” Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri kura çekimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Terim, kurayı değerlendirdi
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, eleme grubundan çıkarak Rusya’da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer alacaklarına inandığını söyledi.

TRT Spor’a açıklamada bulunan Terim, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri’nde Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna ve Finlandiya ile I Grubu’nda mücadele edecek milli takımın şansını değerlendirdi.

Eleme karşılaşmaları sırasında kırılmaların yaşanabileceğini belirten tecrübeli teknik adam, “Her şeye açık bir grup olarak görünüyor. Bu gruptan çıkacağımıza inanıyorum, oyuncularıma güveniyorum. Her gün daha fazla tecrübe kazanıyoruz. Milli takımımız yavaş yavaş beğenilen, seyredilmek istenen bir ekip haline geliyor. Bu da başta beni olmak üzere hepimizi ümitlendiriyor” ifadelerini kullandı.

“Dünyada yenemeyeceğimiz takım yok”


Grupta sıralama hesabı yapmaktansa kendi oyunlarına konsantre olup en iyi performansı sahaya yansıtmayı amaçladıklarını aktaran Fatih Terim, “Hep savunduğum bir şey var. İstediğimiz oyunu oynadıktan sonra dünyada yenemeyeceğimiz takım yok. Bu milli takımı bir istikrar abidesi haline getirmeliyiz. Takım olma yolunda mesafe katettiğimiz inancını taşıyorum, bu da pozitif yansıyacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Birinci torbadaki çekinilen üst seviye takımlarla eşleşmeseler de futbolda adı geçen ülkelerle karşılaşacaklarını ifade eden milli takım teknik direktörü, “2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri’nde Ukrayna, İspanya ile aynı grupta, Hırvatistan da İtalya ile birincilik için çekişiyor. İzlanda da 15 puanla bizim grubumuzun lideri. Finlandiya son zamanlarda iyi gitmiyor ama onlar da iyi takımlardan bir tanesi. Tarihimizde bu takımlarla oynadığımız maçlarda da geride gözüküyoruz” şeklinde görüş belirtti.

EURO 2016 Elemeleri grup karşılaşmalarına kötü başladıklarını, çok iyi oynadıkları bazı maçlarda da puan kaybettiklerini anımsatan Terim, buna rağmen yavaş yavaş aşama kaydettiklerini ve çok iyi bir milli takım kuracaklarına inandığını sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder