FLAŞ HABER

Çağla, İstanbul Cup’ta şampiyon oldu!

24 Nisan 2016 Pazar 16:33

Çağla Büyükakçay TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta şampiyon oldu! Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta WTA tekler finalinde Karadağlı Danka Kovinic'i 6-2 ve 6-3 kazandığı setlerle yenerek şampiyon oldu.

Çağla, İstanbul Cup’ta şampiyon oldu!
TEB BNP Paribas İstanbul Cup WTA turnuvasının finalinde Karadağlı rakibi Danka Kovinic'i üç sette deviren Çağla Büyükakçay, Türk tenis tarihinin en büyük şampiyonluğunun altına imzasını koydu.
Milli raket Çağla Büyükakçay, Türk tenis tarihinin en büyük zaferine TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta, kendi seyircileri önünde uzandı. Şampiyonluk maçında Karadağlı rakibi Danka Kovinic'i 3-6, 6-2, 6-3'le deviren Büyükakçay, WTA seviyesinde kupa kaldıran ilk Türk raket olarak tarihe geçti.
Garanti Koza Arena'da gerçekleşen final karşılaşmasında, klasmanın 60. basamağındaki Kovinic önünde ilk seti yitirmesine rağmen pes etmeyen Çağla Büyükakçay, maçın geri kalan kısmında kusursuz bir performans sergiledi.
Rakibinin eline geçen toplam 12 servis kırma puanının 10'unu savunduğu buluşmadan 2 saat 23 dakika sonunda üstün ayrılan Büyükakçay, bu dev galibiyet neticesinde WTA şampiyonluğu yaşayan ilk Türk tenisçi oldu.
26 yaşındaki milli Büyükakçay'a şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ödül çekini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan takdim etti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB CEO'su Ümit Leblebici ve Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark da seremonide hazır bulundu.
 
"HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜ"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın ödül töreninde gözyaşlarını tutamayan Büyükakçay, "Hayatımın en güzel gününü kendi evime yaşıyorum! Türkiye Tenis Federasyonu'na, Garanti Koza ailesine, TEB'e, ENKA Spor Kulübü'ne, aileme, antrenörüm Can Üner'e, ekibime, destek veren herkese sonsuz teşekkür ederim. Her oyuncu ilk zaferini evinde kazanmak ister. Çok şanslıyım. Başardık!" dedi.
 
82 NUMARAYA YÜKSELECEK
Çağla Büyükakçay, bu tarihi başarısı sayesinde yarın güncellenecek dünya sıralamasında tam 36 basamak tırmanarak 82.'liğe yükselecek. Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'a ana tablodan girmeyi garantileyen Büyükakçay, 2016 Rio Olimpiyatları için de oldukça iddialı bir konuma geldi.
 
Büyükakçay'ın ardından Soylu da zirvede
Çağla Büyükakçay'ın TEB BNP Paribas İstanbul Cup'taki tarihi tekler zaferinin ardından çiftler şampiyonluğu da Türkiye'de kaldı. Rumen Andreea Mitu ile ortaklık kuran İpek Soylu, rakiplerinin sakatlık nedeniyle final maçına çıkamaması neticesinde mutlu sona ulaştı.
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta teklerin ardından çiftler kupası da bir Türk tenisçinin ellerinde yükseldi. Tekler finalinde Danka Kovinic'i devirerek Türkiye tenis tarihinin ilk WTA tekler şampiyonu olarak kayıtlara geçen Çağla Büyükakçay'dan sonra bu seviyedeki ilk çiftler şampiyonu da İpek Soylu oldu.
Rumen Andreea Mitu ile ortaklık kuran Soylu, final maçındaki rakiplerinden Kovinic'in tekler finali sonrası yaşadığı sakatlık nedeniyle çiftler finaline çıkamaması neticesinde hükmen galibiyete uzandı. Böylece İpek Soylu/Andreea Mitu çifti İstanbul'da büyük ödülü kucaklarken, Danka Kovinic/Xenia Knoll ikinciliği elde etti.
Çiftlerde dereceye giren ekiplere ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB CEO'su Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark ve Koza World of Sports Başdanışmanı Paul McNamee sundu.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder