FLAŞ HABER

"İstediğim en önemli şampiyonluktu"

07 Ekim 2015 Çarşamba 14:02

Kenan Sofuoğlu: "Hayatımda istediğim en önemli şampiyonluktu".. Dünya Supersport Şampiyonası'nda 4. kez şampiyon olan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa benim için en değerli kupa olacak. Hayatımda istediğim en önemli şampiyonluktu" dedi.

"İstediğim en önemli şampiyonluktu"
4 Ekim'de Fransa'da yapılan şampiyonanın 11. ayağında sezonun bitmesine bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden ve 2007, 2010 ve 2012'nin ardından 4. kez dünya şampiyonu olan milli sporcu Kenan Sofuoğlu ve Türkiye'nin motor sporlarındaki geleceği olarak gösterilen, 2015 FIM Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda bitime iki yarış kala şampiyonluğunu ilan eden 18 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu, Taksim'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda şampiyonlardan önce açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, sporculara gerçekleştirdikleri şampiyonluk için teşekkür etti. Toprak'ın çok şanslı bir sporcu olduğunu belirten Uçar, "Fakat bu şans ifadesini kullanırken elde ettiği başarının şansa bağlı olduğundan bahsetmiyorum; yarışa çıkarken Kenan Sofuğlu gibi bir ustanın yanında yarışa çıkma şansı bulduğu için çok şanslı. Toprak cesaretiyle ve karakteriyle bu şampiyonluğu hak etti" diye konuştu.

"NİCE ŞAMPİYONLUKLAR BEKLİYORUZ"
Kenan Sofuoğlu'nun şampiyonluğunun her saniyesinde konstransyon ve emek olduğunu vurgulayan başkan Uçar, Toprak'ın ve Kenan'ın sadece sportif bir başarıyla değil; zeki, çevik ve ahlaklı olmaları ile de bu unvanı hak ettiklerini belirtti. Kenan Sofuoğlu'ndan nice şampiyonluklar beklediklerini söyleyen Bekir Yunus Uçar, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere emeği ve katkıları olan herkese teşekkür etti.

SOFUOĞLU: "BU ÜLKENİN MOTOR SPORLARINDAKİ GELECEĞİ TOPRAK'TIR"

Şampiyon Kenan Sofuoğlu ise, "Rabbime şükrediyorum bugün burada şampiyon olarak karşınıza çıktım" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar'a teşekkür etti.

Öncelikle Toprak'ın şampiyonluğunun çok önemli olduğunu vurgulayan ve bundan gurur duyduğunu belirten Sofuoğlu, "Dünya şampiyonluğundan daha önem verdiğim şey; Toprak'ın şampiyon olmasıydı. Benden sonra birinin yetişmesi gerekiyor. Toprak da bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Onunla gurur duyuyorum. Herkes Toprak'ın Avrupa'daki başarısını konuşuyor. Toprak'ın Moto GP şampiyonluğuna ulaşması en büyük amacımızdır. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Toprak bu ülkenin motor sporlarındaki geleceğidir" ifadelerini kullandı.

"BU ŞAMPİYONLUK BENİM İÇİN EN ZORUYDU"

Sezona çok iyi hazırlandıklarını ve çok iyi imkanlarda yarıştıklarını belirten Sofuoğlu, "Şu anda en iyi imkanlarda yarışan sporculardan biriyim. Bu da devletimin sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımız çok destek oldu. Bu sezon Allah bize baba olmayı nasip etti. Onun vermiş olduğu moralle beraber Tayland'da ikinci oldum. Arago'nu kazandık. Hollanda'yı kazandık. Moral motivasyon, her şey dört dörtlüktü. Şampiyonada lideriz. Henüz yeni baba olmuşum. Bunların mutluluğunu yaşarken, hiç ummadığımız bir şekilde Türkiye'ye gelir gelmez bebeğimiz beyin kanaması geçirdi. 3 ay mücadele ettik. Sağ olsun Cumhurbaşkanım sahip çıktı bize. 3 aylık çabanın ardından Hamza'yı kaybettik. Bu dönemde yarışlarım devam etti. Yarışlara çıkmam gerekiyordu. Kolay şeyler değildi. Çocuğunuz komada, her an kaybedebilirsiniz. Öte yandan da devletin bu kadar desteği ile onların senden beklediği başarıyla beraber; ben burada duracağım gibi bir lüksüm de yoktu. Gitmek zorundaydım. Mücadeleden vazgeçmedik. Malezya'ya gitmeden önce Hamza'yı kaybettik. Hamza Hastanedeyken ben hiç sporcu gibi yaşamıyordum zaten. Antrenman yapma fırsatım yoktu. Hiç hazırlanmadan gidiyordum yarışlara. Rabbim de işimi rast getiriyordu" diye konuştu.

"KUPANIN ÜSTÜNE HAMZA'NIN İSMİNİ YAZDIRACAĞIM"
Hamza'yı kaybettikten sonra 1,5 ay hiç durmadan antrenman yaptığını dile getiren başarılı sporcu, "Takım da bu azmimi görünce motor üzerinde çok iyi çalışmalar yaptılar. Takım olarak biz elimizden geleni yapacaktık ve nasip olursa şampiyon olacaktık. Biz bunu düşündük. İspanya yarışını kazanmak bizim için bir anahtardı. Anahtarı elimize almıştık. Çok şükür İspanya yarışını kazandık. Fransa kolay geçmedi. Pistler kaygandı, herkes kaza yaptı. Birinin düşmemesi gerekiyordu; düşersem şampiyonluk gidecekti. Amerikalı rakibimle şampiyonluk için yarıştık. Fransa'da da ikinci bitirerek şampiyonluğa ulaştık. Bu şampiyonluk benim için en zoruydu. Hayat açısından en zor şampiyonayı yaşadım. En çok çalışmam gereken dönemlerde ben hastanede Hamza'nın yanındaydım. Yarışlara istediğim gibi hazırlanamadım. Bu şampiyonlukla hayalimizi gerçekleştirdik. Ben bu kupanın üzerinde Hamza Sofuğlu yazmasını istiyordum. Ve bunu ileride Rabbim nasip eder de çocuklarımız olursa; 'Bunu ağabeyiniz sayesinde aldım' diyecektim. Rabbim de nasip etti. Kupanın üstüne inşallah Hamza'nın ismini yazdıracağım. Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa benim için en değerli kupa olacak. Hayatımda istediğim en önemli şampiyonluktu bu. Her gece yatarken iki hayalim vardı. Birisi Hamza'nın iyileşmesi, diğeri de şampiyon olmaktı. Hamza'yı kaybettik, olmadı ama ikinci hayalim oldu. Bu, inşallah Hamza'nın şampiyonluğu olacak" açıklamasını yaptı.

TOPRAK: "İNŞALLAH DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIM"
Türkiye'nin motor sporlarındaki geleceği olarak gösterilen ve Avrupa Superstock 600 kategorisinde şampiyon olan 18 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ise, "Benim için sezon heyecanlı başladı. Şampiyonluk yarışı çok heyecanlıydı. Kenan ağabeyime çok teşekkür ederim. Benle çok uğraştı. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha da güzel şeyler yapmak isterim" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder