FLAŞ HABER

Faruk Ilgaz son yolculuğuna uğurlandı...

17 Temmuz 2014 Perşembe 13:13

Vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ilgaz için Dereağzı'ndaki tesislerde tören düzenlendi...

Faruk Ilgaz son yolculuğuna uğurlandı...
 Vefat eden Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Ilgaz, son yolculuğuna uğurlanıyor. 
 
Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törende konuşan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, Faruk Ilgaz'ın her zaman kendilerini desteklediğini söyledi. 
 
Başkan olmadan önce Ilgaz ile görüştüğünü kaydeden Yıldırım, "Nasıl başkanlık yapacağım, planlarım, programlarım konularında her zaman kendisiyle fikir birliğinde olmak üzere çalışmalar yaptık. Her zaman bizi destekledi. Rahatsızlığının ardından iyileştikten sonra kulübün kötü günlerinde devamlı bizi aradı, bugünlerin geçeceğini, sabretmemiz gerektiğini ifade etti. İyi günde de kötü günde de yönetimin her zaman yanında oldu. Ona Allah'tan rahmet dilerken hem de teşekkürlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.
 
Faruk Ilgaz'ın isminin kulübün tarihinde yer alacağını vurgulayan Yıldırım, "Fenerbahçe tarihini yazanlardan biriydi. Çünkü 12 yıl bu kulübe başkanlık, 75 yıl bu kulübün içerisinde çeşitli kademelerde çalışmalar yaptı. Faruk Ilgaz Tesisleri'nin ilk yapımı kendisine aittir. Kulübümüz yaşadıkça Faruk Ilgaz Tesisleri ve Faruk Ilgaz başkanımızın ismi kulübün tarihinde yer alacaktır. Mekanı cennet olsun, hepimizin başı sağolsun" ifadelerini kullandı.
 
- Selahattin Beyazıt ve Ali Şen
 
Törene katılan Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Faruk Ilgaz ile kişisel dostluğunun senelere dayandığını belirterek, "En yakın zamana kadar da devam etti. Çok büyük Fenerbahçeliydi. Çok önemli bir spor adamıydı. Çok önemli dosttu. İkimizin başkanlığı esnasında Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti önemli bir dostluğa dönüştü. Onu özleyeceğim" dedi.
 
Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Faruk Ilgaz'ı 50 yıldır tanıdığını dile getirerek "Fenerbahçe Kulübü'nde imzası olan, izi olan, imkansızlıklarda gösterdiği inanılmaz inatla hizmetleri olan biriydi. 1968 yılında bugün adını taşıyan tesisleri yaparken nasıl koşturduğunu biliyorum. Allah rahmet eylesin" şeklinde konuştu. 
 
Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanlarından Turhan Şahin de törende yaptığı konuşmada, Faruk Ilgaz'ın 75 yıllık Fenerbahçe hayatında sarı-lacivertli kulübe yaptığı hizmetleri anlatmanın kelimelere sığmayacağını belirtti.
 
Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi Ulvi Tümen ise konuşmasında Faruk Ilgaz ile Moda'da komşu olduklarını anlatarak, "Moda'dan Fenerbahçe'ye baktığınız zaman bir Galatasaray bayrağı yükseliyor. Biz ikimiz hep itiraz ediyorduk. Orası Galatasaray Kalamış Tesisleri değildir, orası Fenerbahçe'dir. Lütfen Faruk Ilgaz'ın arzuladığı gibi benim de arzuladığım gibi oranın Fenerbahçe'ye devredilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Eski Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'nın da konuşma yaptığı törene Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, yöneticiler Şekip Mosturoğlu, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Ünal Uzun, Yalçın Haker, kongre üyeleri, eski sporcular ve Faruk Ilgaz'ın ailesi katıldı. 
 
Ilgaz'ın cenazesi, Şakirin Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Merdivenköy Aile Kabristanı'nda toprağa verilecek. 
 
 
AA

DHA
Anahtar Kelimeler FenerbahçeIlgaz

Yorum Gönder