FLAŞ HABER

Torku Şekerspor Bisiklet Takimi Çin'de 28 Kez Podyuma Çikarak Tarih Yazdi

11 Kasım 2013 Pazartesi 18:36

TÜRKİYE'nin ilk ve tek kıta bisiklet takımı olan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, 2013 sezonunda elde ettiği başarılardan sonra yarış takvimindeki son tur olan ve 9 etaptan oluşan Tour of Taihu Lake'de (Taihu Göl Turu) 28 kez podyuma çıkarak...

Torku Şekerspor Bisiklet Takimi Çin'de 28 Kez Podyuma Çikarak Tarih Yazdi
TÜRKİYE'nin ilk ve tek kıta bisiklet takımı olan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı, 2013 sezonunda elde ettiği başarılardan sonra yarış takvimindeki son tur olan ve 9 etaptan oluşan Tour of Taihu Lake'de (Taihu Göl Turu) 28 kez podyuma çıkarak tarih yazdı.
Torku Şekerspor'un takım kaptanı ve sprinteri Yuriy Metlushenko, genel ferdi klasmanda ve en iyi sprinter sıralamasında birinci olurken Torku Şekerspor'un Avrupa Şampiyonu unvanlı genç sporcusu Ahmet Örken U23 genel ferdi klasman üçüncüsü oldu. Finalde podyuma Torku Şekerspor'dan iki sporcunun çıkması çifte gurur yaşattı.
Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takviminde 2.1 kategorisinde profesyonel yarışlar arasında yer alan Tour of Taihu Lake yarışına özel davetli olarak katılan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı gösterdiği performans ile yarışı domine etti. 9 etaptan oluşan yarışta 28 kez podyuma çıkan Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Türk bisiklet tarihinin en önemli başarılarından birisine imza attı. Genel ferdi klasmanda ve en iyi sprinter sıralamasında Torku Şekersporlu Yuriy Metlushenko birinci gelirken, U23 genel ferdi klasman üçüncüsü Ahmet Örken oldu. Yarışın tüm etaplarında Türkiye'yi gururlandıracak sonuçlar elde eden takımda Yuriy Metlushenko 1'inci, 2'nci, 3'üncü, 4'üncü ve 9'uncu etapta birinci olarak 5 etapta birinciliği elde etti. Metlushenko, 5'inci ve 6'ncı etapta ikinci, 7'nci etapta ise üçüncü geldi. Torku Şekersporlu Ahmet Örken ise 8'inci ve 9'uncu etapta üçünlüğü elde etti.
Çin'in Jiangsu eyaletinin ev sahipliğinde Taihu Gölü çevresinde 2-10 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Tour of Taihu Lake'de sadece profesyonel lisanslı olan birbirinden önemli 1 Pro Continental, 17 Continental Takım ve 2 de Milli Takım olmak üzere toplam 20 takım 120 sporcu mücadele etti. Dünya Bisiklet Birliği'nin verdiği bilgilere göre ise 2013 yol bisikleti sezonunun en hızlı ortalamaya sahip turu da 47 km/h ortalama ile Tour of Taihu Lake oldu.
Yarış sonucu şöyle:
Genel Ferdi Klasman 1.'si (Yuriy Metlushenko - Torku Şekerspor)
En İyi Sprinter Sıralaması 1.'si (Yuriy Metlushenko - Torku Şekerspor)
U23 Genel Ferdi Klasman 3.'sü (Ahmet Örken - Torku Şekerspor)
5 etap 1.'liği "1. 2. 3. 4. ve 9. etap" (Yuriy Metlushenko - Torku Şekerspor)
2 etap 2.'liği "5. ve 6. etap" (Yuriy Metlushenko - Torku Şekerspor)
1 etap 3.'lüğü "7. etap" (Yuriy Metlushenko - Torku Şekerspor)
2 etap 3.'lüğü "8. ve 9. etap" (Ahmet Örken - Torku Şekerspor)
METLUSHENKO: ELDE ETTİĞİMİZ BU BAŞARI KESİNLİKLE TAKIM İŞİ
Yarış sonrası açıklama yapan Torku Şekerspor'un takım kaptanı ve sprinteri Yuriy Metlushenko, "Sezonun en hızlı turundan galip ayrılmak, kulübüme lider mayoyu getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Elde ettiğimiz bu başarı kesinlikle takım işi. Burada bir çok iyi ve ünlü sprinterler var, çok mutluyum. Ama en güçlü ve organize takım Torku Şekerspor'du. Takım kadromuzdaki herkes görevinin hakkını fazlasıyla verdi. Bu da bize başarıyı getirdi. Elde ettiğimiz bu zaferi en büyük destekçimiz Torku'ya ve dnursal başkanımız Recep Konuk Bey'e hediye ediyorum" şeklinde konuştu.
Torku Şekerspor'un Avrupa Şampiyonu unvanlı genç sporcusu Ahmet Örken de yaptığı açıklamada, "Bir podyumda iki Torku hedefimiz de tuttu. Evet müthiş zorlu bir yarıştı. Ama bana destek veren takım arkadaşlarım ile zorlukları başarıyla aştım. Lider formayı, puan mayosunu aldık. Final etabında Torku'yu iki kez podyuma çıkardık. Yorgunluğa değdi. Takımdaki herkes, Bekir Baki Akirşan, Ahmet Akdilek, Muhammet Atalay, Sergiy Grechyn ve tabii ki Yuri Metlushenko mükemmeldi" dedi.
Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Sportif Direktörü Mehmet Şafakcı ise şunları söyledi:
"Takım sporcularımızla gurur duyuyoruz. 19 rakip takımdan 1 gün podyum göremeyenler varken biz 9 günde 28 kez podyum gördük. Hem puan mayosu hem turun lider mayosunu aldık. Final podyumuna iki Torku sporcusunu çıkardık. Çin basını yarış boyunca her gün Torku ismini andı. Gerçekten çok mutluyum. Burada yarışmamızı sağlayan ve desteğini esirgemeyen Onursal Başkanımız Sayın Recep Konuk'a teşekkürlerimizle beraber zaferimizi sunuyoruz. Kulüp Başkanımız Sayın Yavuz Erence'ye destekleri için teşekkür ediyoruz. Başarımızı bizi destekleyen değerli yöneticilerimize borçluyuz. 5 yıl önce, az yarış koşan normal bir takım iken şimdi, bu güven ve destek sayesinde kıtalararası yarışlarda, güçlü ve tecrübeli takımlara karşı aldığımız galibiyeti ülkemize taşıyoruz. Ve daha da büyük, daha da fazla başarılar hedefliyoruz." os (os/fg)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder