FLAŞ HABER

Aslı Çakır Alptekin'e şantaj!

06 Kasım 2015 Cuma 11:04

Aslı Çakır Alptekin'e şantaj! Futboldan atletizme sıçrayan rüşvet ve yolsuzluk skandalı, olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin’in davasına kadar uzandı.

Aslı Çakır Alptekin'e şantaj!
Dünya Anti Doping Ajansı’nın (WADA) 9 Kasım’da kamuoyuna açıklayacağı raporu ele geçiren Fransız ‘mediapart’ haber sitesi bombayı patlattı. Raporda, Rusya’dan doping olaylarını örtbas etmek için en az 200 bin euro rüşvet almakla suçlanan Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliği’nin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack’ın kirli işlerini yürüten oğlu Papa Massata Diack’ın da kan değerlerinde sorun yaşayan Alptekin’i temize çıkartmak için 500 bin dolar rüşvet talep ettiği yazıldı.
 
‘Dünya atletizminin kara raporu’ başlıklı yazıda Alptekin’in, Diack’ın iki oğluyla birlikte kurduğu şantaj çetesinin kurbanı olduğu belirtildi. IAAF’ta o dönem pazarlama yöneticisi olan Papa Diack, kardeşi Khalil ile birlikte Kasım 2012’de Alptekin’den 500 bin dolar talep etti. Ancak Alptekin bu teklifi reddedince dava devam etti. Ağustos 2015’te Spor Tahkim Mahkemesi CAS’ın 8 yıl ceza verdiği milli atlet, olimpiyat madalyasını da kaybetti.
 
PAPA’NIN DOSYASI KABARIK

 
Papa Massata Diack ile ilgili daha önce de birçok iddia ortaya atıldı. İngiliz basını, 2017 Dünya Şampiyonası’nın Katar’a verilmesini sağlamak için Diack’ın 5 milyon dolar talep ettiğini açıkladı. Seçimi Londra’nın kazanmasına rağmen bu parayı yine de istediği söylenen oğul Diack, IAAF’taki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.
 
SHOBUKHOVA 569 BİN DOLAR VERDİ
 
WADA komisyonunun 1 yıllık araştırması sonunda ortaya çıkan raporda, Aslı Çakır’ın dışında 6 Rus atlettten para talep edildiği yer aldı. Diack kardeşler ile IAAF Arti Doping Direktörü Gabriel Dolle ve Diack’ın hukuk danışmanı Habib Cisse’den oluşan ‘çete’nin, Rus maratoncu Liliya Shobukhova’dan üç ayrı partide 569 bin dolar para sızdırdığı belirlendi. İki yıl men alan Shobukhova’nın cezası, WADA soruşturmasına yardım ettiği için 7 ay düşürülmüştü.Benzer bir durumun Aslı Çakır Alptekin için de uygulanabileceği öğrenildi.
 
(Habertürk)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder