FLAŞ HABER

F.Bahçe'den açıklama: Tarihi rezalet

05 Mayıs 2014 Pazartesi 23:50

F.Bahçe'den açıklama: Tarihi rezalet... Fenerbahçe Spor Kulübü, TKBL finalinde yaşanan saldırı olayına ilişkin çok sert bir bildiri yayınladı. Yaşanan olayları sert bir dille kınadı.

F.Bahçe'den açıklama: Tarihi rezalet
Fenerbahçe Spor Kulübü, TKBL finalinde yaşanan saldırı olayına ilişkin çok sert bir bildiri yayınladı. Yaşanan olaylar tarihi rezalet olarak nitelendirilirken, Galatasaraylı yöneticilerin bu olaya çanak tuttuğu ifade edildi.
 
İşte o açıklama:
 
Bayan Basketbol Takımımız ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi son karşılaşmasında yaşananlar Türk spor tarihinin utanç sayfaları arasında yerini almıştır.
 
Öncelikle belirtmek isteriz ki, karşılaşmayı izlemek üzere Abdi ipekçi Spor Salonu'na giden yöneticilerimiz hiçbir Galatasaraylı yönetici tarafından karşılanmamış ve salona giriş yaptıkları sırada fiili olarak saldırıya uğramıştır. Kasıtlı ve planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı engellemek adına hiçbir Galatasaraylı yönetici ve yetkili herhangi bir çaba sarf etmemiştir.
 
Bu saldırıyla birlikte salona giren yöneticilerimiz protokol tribünü yerine, Galatasaraylı taraftarların arasında son derece korunaksız bir bölüme özellikle oturtulmuştur.
 
Yöneticilerimiz karşılaşmanın ilk yarısını yoğun küfür ve hakarete maruz kalarak izlemiş, devre arasında ise yaşananlar korkunç boyutlara ulaşmıştır.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Sayın Mahmut Uslu yumrukla saldırıya uğramıştır. Galatasaraylı taraftarlar yöneticilerimizin üzerine bozuk para, çakmak, pil atmak suretiyle tacizlerini sürdürmüş ve yöneticimiz Sayın Hakan Dinçay'ın başına yabancı madde isabet etmek suretiyle kaşı yarılmıştır. Çevik Kuvvet ekiplerinin devreye girmesi sonucu spor sahalarında bugüne kadar görülmemiş olası bir linçin önüne geçilmiş ve yöneticilerimiz yabancı madde yağmuru altında soyunma odasına alınmıştır.
 
Bu akşam Türk basketbolunun, Türk sporunun tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
 
Galatasaray yönetimi karşılaşmanın en başından itibaren yaşananlar karşısında hiçbir önlem almadığı gibi, bu organize olayların da birebir sorumlusudur.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu yaşananları şiddetle kınıyor; yaşanan bu bariz şiddet eylemleri karşısında hiçbir önlem almayan ve bu kural tanımazlığa göz yuman Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı ve Yönetiminin bu tavrını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü'nün seçilmiş yöneticilerine ve delegasyonuna karşı girişilen bu alçak saldırıya ilişkin hukuki tüm haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.
 
Galatasaray yönetiminin olaylar sırasındaki aczini ve provokatif tavırlarını da de hiç bir zaman unutmayacağımızı başta Galatasaray camiası olmak üzere herkesin bilmesini istiyoruz.

Yorum Gönder