FLAŞ HABER

Geri döndük ama 3 puanı alamadık

14 Ekim 2020 Çarşamba 23:42

MAÇ SONUCU | Türkiye 2-2 Sırbistan (UEFA Uluslar Ligi B Ligi 3. Grup) UEFA Uluslar B Ligi 3. grup maçında A Milli Takım 2-0 geriye düştüğü maçta Sırbistan ile 2-2 berabere kaldı. Grupta 4 maçta 3 puan toplayan ay yıldızlılar yine galip gelemedi. Son maçta Rusya ile karşılaşacak olan Türkiye'nin bu maçtan mutlak zaferle ayrılması gerekecek.

Geri döndük ama 3 puanı alamadık
Türk Telekom Stadı’nda Sırbistan’ı ağırlayan A Milli Futbol Takımımız 2-0 geriye düştüğü maçta ikinci yarıda bulduğu gollerle 1 puanı kurtardı. Ay yıldızlılar bu sonuçla üst üste oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrılmış oldu.

Galibiyet için sahaya çıkan Şenol Güneş’in öğrencileri Sırbistan’ın 49’da attığı 2’inci gole kadar sahada varlık gösteremedi. 2-0’dan sonra çabalayan A Milli Takım 57’de Hakan Çalhanoğlu ve 76’da Ozan Tufan’ın golleriyle beraberliği yakaladı ancak bu çaba galibiyet için yeterli olmadı.

A Milli Takımımızın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, 90+1. dakikada ikinci sarı kartla oyunda dışında kaldı ve Rusya maçında cezalı duruma düştü.

Grupta galibiyeti olmayan Milli Takımımız, bu beraberliğin ardından puanını 3’e yükseltti. Son sıradaki Sırbistan da 2 puana ulaştı. Sırbistan’a 1 puanı getiren golleri 21’de Milinkovic Savic ve 49’da Aleksandar Mitrovic (P) kaydetti.

A Milli Takımımız, bir sonraki maçında Rusya’yı ağırlayacak. Karşılaşma 15 Kasım Pazar günü oynanacak.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ VE ÖNEMLİ ANLARI:

KIRMIZI KART! 90+1′ İkinci sarı kartını gören Burak Yılmaz kırmızı kartla oyundan atıldı.
Sırbistan ceza sahasında yaşanan karambolde Kenan’ın vuruşunu Sırbistan savunması uzaklaştırmak istedi. Dönen topa bir kez daha vuran Hakan Çalhanoğlu’nun şutunda kale önünde son dokunuşu yapan Ozan Tufan durumu 2-2’ye getirdi.
GOOOOOOOOOOL! Ozan Tufan… A Milli Takım 76’ıncı dakikada geri döndü: 2-2
75’te Yusuf Yazıcı, Mahmut Tekdemir’in yerine oyuna girdi.
70′ Kenan’ın pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder, ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı. Köşeyi iyi kapatan Dmitrovic gole izin vermedi.
64′ Ceza sahası içerisinde topla buluşan Mitrovic’in vuruşunda Mert’in dokunduğu top ardından direğe çarparak oyun alanına döndü.
Kenan Karaman ile yaptığı duvar pası sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu, kaleci Dmitrovic’i mağlup ederek umutlandıran golü attı.
GOOOOOL! 57’inci dakikada Hakan Çalhanoğlu’nun golüyle farkı 1’e indiyoruz. Haydi çocuklar çevirelim şu maçı…
GOL! 49’uncu dakikada Aleksandar Mitrovic’in kullandığı penaltı vuruşuyla Sırbistan farkı 2’ye çıkardı.
48′ Milinkovic-Savic, Okay’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Kabakov penaltı noktasını gösterdi.
Mücadelenin ikinci yarısı Sırbistan’ın santra vuruşuyla başladı.
Ve ilk yarı Sırbistan’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.
42’inci dakikada Lukic’e faul yaparak sarı kart gören Burak Yılmaz, 15 Kasım’da oynanacak Rusya maçında cezalı duruma düştü.
29′ Aleksandar Mitrovic’e faul yapan Okay Yokuşlu sarı kart gördü.
27’de A Milli Takım’da Hasan Ali Kaldırım çıktı, Umut Meraş oyuna dahil oldu.
GOL! Sırbistan 21’inci dakikada ceza sahasına üst üste yapılan ortalarda Milinkovic Savic’in kafa golüyle 1-0 öne geçti.
16’ncı dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu’nun şutu barajdan döndü ve Sırbistan savunması topu uzaklaştırdı.
İLK TEHLİKE TÜRKİYE’DEN! Yaptığı baskıyla topu kazanan Ozan Tufan pasını Kenan Karaman’a aktardı. Kenan’ın vuruşunda araya giren Milenkovic topu kornere yolladı.
Mücadele Türkiye’nin santrası ile başladı…,
TÜRKİYE-SIRBİSTAN MAÇI 11’LER:
Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Mahmut Tekdemir, Hasan Ali, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder, Kenan Karaman, Burak Yılmaz

Sırbistan: Dmitrovic, S. Mitrovic, Milenkovic, Kolarov, Lazovic, Ristic, Maksimovic, Lukic, Milinkovic-Savic, Djuricic, A. Mitrovic

YİNE GALİBİYET GELMEDİ

Grupta daha önce deplasmanda rakibi ile oynadığı mücadeleden 0-0’lık beraberlikle ayrılan A Milli Takım, hazırlık maçında Almanya ile 3-3 ve gruptaki diğer rakip Rusya ile 1-1 berabere kalmıştı. 3’üncü grupta henüz galibiyetle tanışamayan ve 2 puanda kalan Türkiye sahasında Sırbistan’ı devirerek 3 puan almak istiyordu ancak Şenol Güneş ve öğrencileri yine zaferle tanışamadı.

RUSYA MAÇININ İKİNCİ YARISI UMUT VERMİŞTİ
UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta son olarak Moskova’da Rusya ile karşılaşan A Milli takım ilk yarıda sergilediği kötü futbol neticesinde devreye 1-0 geride girmişti. İkinci yarıda yapılan değişiklikler ve takımın istekli oyunu ile bambaşka bir futbol ortaya koyan A Milliler skoru 1-1 eşitliğe getirdikten sonra göz doldurmuştu.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 3 DEĞİŞİKLİK
UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında Sırbistan’ı Türk Telekom Stadı’nda konuk eden A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Şenol Güneş, son maça göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekibin grupta son oynadığı Rusya maçında ilk 11’de sahaya çıkan Ozan Kabak cezası nedeniyle bu mücadelede yer alamadı. Efecan Karaca da sakatlığı nedeniye kadrodan çıkarılmıştı. Güneş, Rusya karşısında ilk 11’de sahaya sürdüğü Umut Meraş’ı ise bu mücadelede yedekler arasında tuttu.

Deneyimli teknik adam bu üç ismin yerine Okay Yokuşlu, Hasan Ali Kaldırım ve Cengiz Ünder’i Sırbistan karşısında ilk 11’de şans verdi.

Milli takımda sakatlığı süren Çağlar Söyüncü ise maç kadrosunda yer almadı.

Türkiye, Sırbistan mücadelesinde, Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Mahmut Tekdemir, Hasan Ali Kaldırım, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz ilk 11’iyle sahaya çıktı.

MAHMUT TEKDEMİR STOPERDE
A Milli Takım’da Ozan Kabak cezası, Çağlar Söyüncü de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayınca teknik direktör Şenol Güneş, gerçek mevki orta saha olan Mahmut Tekdemir’i bu mücadelede stopere çekti.

Sırbistan mücadelesinde, milli takımın stoper ikilisini Merih Demiral ve Mahmut Tekdemir oluşturdu.

Ay-yıldızlı ekibin maç kadrosunda Merih Demiral dışında esas mevki stoper olan başka oyuncu bulunmuyor.

CENGİZ ÜNDER 11’DE
Teknik direktör Şenol Güneş, Rusya karşılaşmasında ikinci yarıda oyuna giren ve maçın en etkili ismi olarak gösterilen Cengiz Ünder’i Sırbistan karşısında ilk 11’de sahaya sürdü. Cengiz, sağ kanatta mücadeleye başladı.

LOCALARA SEYİRCİ ALINDI
Ay-yıldızlı ekibin, Sırbistan’ı konuk ettiği mücadelede TFF Sağlık Kurulu’nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla loca alanlarına yüzde 50 kapasite oranında seyirci alındı.

Localara sadece TFF’nin davetlileri ve TFF Taraftar Kulübü üyelerinden oluşan biletli misafirler girebildi.

Turnikelerde ateş ölçümü yapılan ve özel güvenlik yetkililerince doldurtulan “Epidemiolojik Form” ile girişler sağlandı.

217 GÜN SONRA TARAFTARLI MAÇ
A Milli Futbol Takımının, Sırbistan ile oynadığı mücadele ile Türkiye’de 217 gün sonra bir futbol karşılaşmasına seyirci alındı.

Son olarak 12 Mart 2020’de Medipol Başakşehir ile Kopenhag arasında Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında tribünde taraftarlar yer almıştı.

O karşılaşmadan sonra ise hiçbir maçta tribünlere taraftar alınmamıştı.

Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan karşılaşmaya loca alanlarına yüzde 50 kapasite oranında seyirci alındı.

A MİLLİ TAKIM HIZLI BAŞLADI
A Milli Takım, Sırbistan maçına oldukça istekli başladı. İlk dakikada 2, dört dakikada ise toplam 4 şut çeken A Milli Takım, Sırbistan kalesinde erken bir gol bulabilmek adına ataklarını sürdürdü. Ay-Yıldızlılarımız, Uluslar Ligi’nde iddiasını sürdürebilmek için gol ararken, Sırbistan dakikalar ilerledikçe daha çok topla oynmaya başladı.

SIRBİSTAN’DAN SÜRPRİZ GOL
Dakikalar ilerledikçe dengeli bir oyuna dönüşen maç, sürpriz gole sahne oldu. Karşılaşmanın 21. dakikasında Sol kanatta topla buluşan Ristic’in ortasına Hasan Ali Kaldırım’a rağmen iyi yükselen Milinkovic-Savic, yaptığı kafa vuruşuyla Sırbistan’ı 1-0 öne geçiren golü attı.

HASAN ALİ KALDIRIM SAKATLANDI
A Milli Takım’ın Sırbistan ile oynadığı Uluslar Ligi maçında Hasan Ali Kaldırım sakatlık yaşadı ve ilk yarıda oyundan çıkmak zorunda kaldı. Sırbistan’ın 21. dakikada Sergej Milinkovic-Savic ile attığı golün ardından Hasan Ali Kaldırım, kenara değişiklik işareti yaptı. Hasan Ali Kaldırım’ın sakatlık nedeniyle değişiklik istemesinin ardından oyuncu değişikliği 27. dakikada gerçekleşti. Kenara gelen Hasan Ali Kaldırım’ın yerine Umut Meraş oyuna dahil oldu.

A Milli Takımımız, ilk yarıda beraberlik için etkili ataklar geliştiremeyince, Sırbistan’ı ağırladığımız maçta soyunma odasına 1-0 geride gittik.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder