FLAŞ HABER

Kayaalp ve Çebi dünya şampiyonu!

09 Eylül 2015 Çarşamba 09:50

Kayaalp ve Çebi dünya şampiyonu! İki güreşçimiz Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalyaların sahipleri oldular.

Kayaalp ve Çebi dünya şampiyonu!
ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya  Güreş Şampiyonası'na grekoromen stil 80 kiloda Selçuk Çebi, ve grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp altın madalyanın sahibi oldular.
 
Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada Çebi, finalde Belarus'tan  Viktar Sasunouski ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-0 yenen milli güreşçi,  şampiyon olarak altın madalyaya uzandı.
 
Olimpik sıklet olmayan 80 kiloda Çebi, ilk turda Mısırlı Ahmed  Abdelysadek'i 9-0 sayı tuşuyla, ikinci turda da Kırgızistan'dan Samat Shirdakov'u  7-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Çebi, çeyrek final mücadelesinde  Macaristan'dan Lazslo Szabo'yu 3-2, yarı finalde ise Gürcü güreşçi Lasha  Gobadze'yi 4-2 öndeyken tuşlayarak finale çıkmıştı.
 
Milli güreşçi Selçuk Çebi, elde ettiği şampiyonluk nedeniyle gururlu  olduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Madalyam, 78 milyon insana hediye olsun. Ülkemiz karışık bir dönemden  geçiyor, şehitlerimiz var. Bu madalya şehit ailelerine biraz moral verirse çok  mutlu olurum. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarım var. Sadece Olimpiyat  şampiyonluğum eksik, bunu da elde edebilmek için çok çalışacağım."
 
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da  şampiyonluğu nedeniyle Selçuk  Çebi'yi tebrik ederek, "Selçuk, buraya gelmeden önce bana '3. şampiyonluğumu  kazanacağım başkan' demişti. Onun bu savaşçı ruhu, herkese örnek olmalı. İnanmak  başarmanın yarısıdır. Savaştı ve şampiyonluğu hak etti" dedi.
 
RIZA KAYAALP 130 KİLODA ALTIN MADALYA KAZANDI

 
Grekoromen stil 130 Kiloda güreşen Rıza Kayaalp da altın madalyanın sahibi oldu.
 
Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonada Kayaalp, finalde Kübalı Mijain  Lopez Nunez ile karşı karşıya geldi. Rakibini 1-0 yenen milli güreşçi, altın  madalyaya uzandı.
 
Rıza Kayaalp, ilk turda Belaruslu Loseb Chugosvili'yi 2-0, ikinci  turda Avusturya'dan Lukas Hoermann'ı 8-0 yenerek çeyrek final yükselmişti. Çeyrek  final mücadelesinde ise Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 9-0 sayı tuşuyla yenen  Kayaalp, yarı finalde ise Azeri güreşçi Sabahi Shariati'yi 6-0'lık skorla mağlup  ederek finale çıkmıştı.
 
Milli güreşçi Kayaalp, Lopez karşısında elde ettiği başarının çok  sevindirici olduğunu belirterek, "Bir efsaneyi bitirdim. Rakibimi iyi analiz  ettim ve çok iyi savunma yaptım. Hocalarımın bana verdiği taktikleri harfiyen  uyguladım. O yaşlıydı, ben gençtim. Bana ayak uyduramadı" dedi.

Yorum Gönder