FLAŞ HABER

'Unutma ki en iyisi benim'

29 Nisan 2015 Çarşamba 09:13

Muhammed Ali: 'Unutma ki en iyisi benim'... ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali, tarihin en iyi boksörü olduğunu savunan "dünya yarı orta sıklet boks şampiyonu" unvanının sahibi Floyd Mayweather'a cevap verdi.

'Unutma ki en iyisi benim'
Muhammed Ali, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı yorumda, Mayweather'ın kendisi ve Sugar Ray Robinson hakkında yaptığı açıklamalara cevap olarak "Unutma ki en iyisi benim" ifadesini kullandı.

Sinir sistemi hastalığı "Parkinson" ile mücadele eden 73 yaşındaki Ali, ABD'li Mayweather ile Filipinli Manny Pacquiao arasındaki tarihin en yüksek ödüllü maçında Pacquiao'yu destekleyeceğini söylemişti.

Mayweather ise sonrasında yaptığı açıklamada, "Kimse Muhammed Ali ve Sugar Ray Robinson'ın benden daha iyi olduğu konusunda beynimi yıkamaya çalışmasın. Onlar için yapabileceğim tek şey, başarılarına şapka çıkarmak ve beni, bulunduğum noktaya taşıyan taşları döşedikleri için onlara saygı duymak" değerlendirmesinde bulunmuştu.

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez eline geçiren Muhammed Ali, bu unvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başarmıştı. Kariyerinin başlarında İslam dinini seçen Ali, çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılmıştı. 1989'da vefat eden Sugar Ray Robinson ise yaptığı 200 karşılaşmanın 173'ünde galip gelmişti.

Kariyerinde çıktığı 47 (26'sı nakavt) karşılaşmayı da kazanan Mayweather ile 57 galibiyet (38'i nakavt), 5 yenilgi, 2 beraberliği bulunan Pacquiao arasındaki yaklaşık 300 milyon dolar ödüllü müsabaka, 3 Mayıs Pazar sabahı TSİ 04.00'te ABD'nin Nevada eyaletinin Las Vegas kentindeki MGM Grand Hotel'de yapılacak.

Yorum Gönder