FLAŞ HABER

Dolmabahçe'de gol düellosu

12 Kasım 2020 Perşembe 00:09

Dolmabahçe'de gol düellosu.. Türkiye 3-3 Hırvatistan.. A Milli Futbol Takımımız, Hırvatistan ile oynadığı hazırlık maçında sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldı. Vodafone Park'ta gol düellosu şeklinde geçen maçta iki kez öne geçen ay-yıldızlılar Uluslar Ligi'ndeki maçlardan önce zorlu bir sınav verdi.

Dolmabahçe'de gol düellosu
UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Rusya ve Macaristan'a karşı oynayacağı maçlar öncesinde hazırlık maçında Hırvatistan ile karşılaşan A Milli Takımımız, sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrıldı.

Karşılaşmanın 23. dakikasında Cenk Tosun’un penaltı golüyle 1-0 öne geçen ay-yıldızlılar, 32. dakikada Ante Budimir’e engel olamayınca durum 1-1’e geldi. Ancak 41. dakikada Deniz Türüç’ün attığı golle millilerimiz soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıya şok gollerle başlayan Hırvatistan 53’te Mario Pasalic, 56’da Josip Brekalo ile bir anda 3-2’lik üstünlüğü sağlarken, 58’de Cengiz Ünder’in harika golüyle durum 3-3’e geldi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.

VIDA PENALTI YAPTI, CENK ATTI
Mücadelenin 23. dakikasında Domagoj Vida’nın ceza sahası içindeki müdahalesiyle yerde kalan Cenk Tosun, topun başına geçerek skoru 1-0’a getiren isim oldu. Bu golden kısa süre sonra ceza sahamızda topla buluşan Budimir beraberlik golüne çok yaklaştı, ancak kademeye giren Mert Çetin’in müdahalesiyle pozisyon golle sonuçlanmadı.

BUDIMIR BU KEZ AFFETMEDİ
Ancak dakikalar 32’yi gösterdiğinde Mert Çetin’in kaptırdığı topla ceza sahamıza giren Budimir bu kez affetmedi ve kaleci Uğurcan Çakır’ın üzerinden yaptığı aşrıtma ile skoru 1-1’e getiren golü attı. Mücadelenin 41. dakikasında ise, Caner Erkin’in uzun pasına hareketlenen Deniz Türüç, sol çaprazdan ceza sahası içine girdi ve yerden vuruşunda topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı. Bu golle millilerimiz soyunma odasına önde girdi.

İKİNCİ YARIDA HIRVATİSTAN FIRTINASI
Maçın ilk devresini önde kapatan ay-yıldızlılar, ikinci yarıda üst üste yenilen şok gollerle karşılaştı. Önce dakika 53’te sağ kanattan gelişen atakta yapılan ortaya savunmacılarımız dokunamayınca, arka direkteki Mario Pasalic topu ağlara gönderdi. Ardından 56. dakikada, sol kanattan yapılan ortaya ön direkte Josip Brekalo kafayla vuruşunu yaptı ve Hırvatistan’ı 3-2 öne geçirdi.

HARİKA PASLAŞMALAR VE CENGİZ ÜNDER
Üst üste gelen gollere rağmen oyundan kopmayan millilerimiz, 58. dakikada Cengiz Ünder’in müthiş golüyle durumu 3-3’e getirdi. Üst üste yapılan paslarla Hırvatistan ceza sahasına giren millilerimiz, Cenk Tosun’un topuk pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder’in harika vuruşuyla skoru 3-3 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi.
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder