FLAŞ HABER

Başakşehir, Manu'yu eli boş yolladı!

04 Kasım 2020 Çarşamba 22:50

Başakşehir, Manu'yu eli boş yolladı! Medipol Başakşehir 2-1 Manchester United | Şampiyonlar Ligi H Grubu Şampiyonlar Ligi H Grubu üçüncü maçında Manchester United'ı ağırlayan temsilcimiz Medipol Başakşehir, ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 galip geldi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez gol attığı maçta İngiliz devini iki golle mağlup eden Başakşehir, ilk galibiyetini de elde ederek tarihi bir gece yaşadı.

Başakşehir, Manu'yu eli boş yolladı!
Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda ilk iki maçını kaybeden Medipol Başakşehir, Manchester United’ı ağırladığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak tarihi bir galibiyet elde etti.

Devler Ligi tarihindeki ilk golünü 13. dakikada Demba Ba ile bulan Başakşehir, bu golün asistini yapan kaptanı Edin Visca’nın 40. dakikada attığı golle 2-0 öne geçti. Konuk ekip United 43’te Anthony Martial ile durumu 2-1’e getirse de maçta başka gol olmayınca temsilcimiz sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Maç boyunca kontrataklarla United kalesini zorlayan Başakşehir, kalesinde gördüğü gol dışında savunmadaki diri görüntüsüyle rakibine şans tanımadı. Temsilcimiz, maç boyunca bireysel hatayı minimumda tutarak İngiliz ekibinin aradığı golü atmasına olanak sağlamazken, 90+2’de Mehmet Topal’ın ters vuruşunu çizgiden çıkartan Alexandru Epureanu’nun hamlesi nefeslerin kesilmesine neden oldu.

Devler Ligi’nde ilk kez golle ve puanla tanışan Başakşehir, bu galibiyetle puanını 3 yaparken Manchester United 6 puanda kaldı. İki ekip 24 Kasım’da oynanacak grubun dördüncü maçında Old Trafford’da karşı karşıya gelecek.

OKAN BURUK’TAN 2 DEĞİŞİKLİK
Turuncu-lacivertlilerde Teknik Direktör Okan Buruk, grubun ikinci haftasında Fatih Terim Stadı'nda oynadıkları Paris Saint-Germain müsabakasının ilk 11'inden iki değişiklik yaparak Manchester United karşısına çıktı. Deneyimli çalıştırıcı, sakatlığı bulunan Crivelli'nin yerine Demba Ba'ya, Mehmet Topal'ın yerine de Aleksic'e yer verdi.

Turuncu-lacivertliler, mücadeleye şu 11'le çıktı: Mert – Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli – Aleksic, İrfan, Visca, Berkay, Deniz - Demba Ba.

DEMBA BA FIRSATI DEĞERLENDİRDİ
Manchester United karşısında oyuna dikkatli şekilde başlayan temsilcimiz, 13. dakikada Demba Ba’nın golüyle 1-0 öne geçti. İngiliz ekibinin atak geliştirme hazırlığında olduğu sırada topu kapan Edin Visca, bir anda ileriye uzun top attı. Senegalli futbolcu Demba Ba orta sahada buluştuğu topla yarı sahayı tamamen kat etti. Kaleci ile karşı karşıya kalan Demba Ba, topu Henderson’ın solundan ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu gol, aynı zamanda Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golü oldu. Öte yandan Senegalli futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde en son Kasım 2014’te gol atan Didier Drogba’dan (36 yıl 269 gün) sonra Devler Ligi’nde golle tanuşan en yaşlı ikinci Afrikalı oyuncu oldu (35 yıl 163 gün).

KAPTAN VISCA FÜZEYİ YOLLADI
Manchester United karşısında taktik olarak disiplinini bozmayan Başakşehir, İngiliz ekibi karşısında kontrataklarla tehlikeli olma planını 40. dakikada yine golle sonuçlandırdı. Sol kanatta topla birlikte ceza sahasına yaklaşan Deniz Türüç, yerden pasını yolladı. Senegalli forvet Demba Ba topun üzerinden atlayarak arkasından gelen Edin Visca’ya gizli bir asist yaptı. İyi bir kontrolün ardından açısını düzelten Bosna Hersekli yıldız Visca, sert şutuyla topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirdi.

MARTIAL’İN KAFASI HESAPTA YOKTU
Başakşehir’in golleri karşısında afallayan Manchester United, 43. dakikada İngiliz yıldızı Anthony Martial ile nefes aldı. Sol kanattan topla ilerleyen Luke Shaw, ceza sahası içinde boş pozisyondaki Martial’e ortasını yaptı. Yıldız futbolcu müsait şekilde yaptığı kafa vuruşuyla kaleci Mert Günok’u mağlup etti ve skoru 2-1’e getirdi. Bu gol ilk yarının skorunu da belirledi.

POGBA VE CAVANI SAHADA AMA NE FAYDA!
İkinci yarıda Scott McTominay, Paul Pogba ve Edinson Cavani’yi oyuna alan Manchester United Teknik Direktörü Ole Gunnar Solskjaer, beraberlik golü için Başakşehir kalesine yüklenme planını devreye soktu. İlk yarıda olduğu gibi İngiliz ekibini kontrataklarla vurmaya çalışan Başakşehir, Edin Visca, Deniz Türüç ve Demba Ba ile hızlı hücumlar geliştirmeye çalıştı.

90+2’DE NEFES KESEN AN!
Maçın son anlarında Başakşehir kalesine yüklenen Manchester United 90+2’de gole çok yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunu Maguire kafayla içeriye çevirdi. Mehmet Topal topu uzaklaştırmak isterken ters bir vuruş yaptı. Ancak kaleye doğru yönelen topu çizgi üzerinde Epureanu son anda kornere yollayarak çok kritik bir müdahaleye imza attı. Manchester United’ın baskısına rağmen savunmada hatasıza yakın oynayan Başakşehirli oyuncular rakibine beklediği fırsatı vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Başakşehir sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder