FLAŞ HABER

Milli Takım men edilebilir!

17 Nisan 2016 Pazar 12:37

Milli Takım men edilebilir! FIBA, 8 ülke federasyonuna EuroBasket 2017'den ihraç edilebileceklerine dair mektup gönderdiğini resmi açıklamasıyla onayladı.

Milli Takım men edilebilir!
Daha önce Avrupa basınında çıkan haberlerde; Bosna Hersek, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve İspanya'ya 'ihraç' edilebileceklerine dair FIBA'dan yazı aldıkları belirtilmişti. FIBA, akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla bu haberleri doğruladı.

8 ülkenin 20 Nisan'da FIBA ile yapacakları toplantıda ULEB'in kurucu şirketi ECA ile anlaşma yapmadıklarına dair kanıtlar sunması istendi. 20 Nisan'daki toplantıya katılımın olmaması veya kanıtların sunulmaması durumunda bu ülkelerin EuroBasket 2017'den otomatik olarak ihraç edileceklerinin altı çizildi.

Açıklamada, Yunanistan, İsrail, İtalya, Litvanya, Polonya ve Türkiye'ye de uyarı mektupları gittiği, bir ya da daha fazla kulüplerinin ECA ile anlaşma imzalamadığına dair kanıtların istendiği ve bu ülkelerin de EuroBasket'ten ihraç tehlikeleri olduğu kaydedildi.

Türkiye'den ECA ile Euroleague için anlaşan Fenerbahçe ve Anadolu Efes, Eurocup için anlaşma imzalayan Galatasaray bulunuyor.

Öte yandan, EuroBasket 2017'nin ev sahipleri arasında Türkiye ile birlikte Finlandiya, İsrail ve Romanya bulunuyor. Türkiye grup aşamalarının yanısıra, finallere de ev sahipliği yapacak.

TEHLİKENİN NEDENİ GALATASARAY'IN İMZASI MI?

Avrupa basketbol basınında, FIBA'nın gönderdiği mektupların nedeni olarak Euroleague ile yapılan anlaşmalar değil, Eurocup ile ilgili yapılan anlaşmaların neden olduğu iddia edildi.

ECA'dan şu ana dek Galatasaray ile birlikte Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş'a da Eurocup için davet gitmiş, sadece Galatasaray ile 3 yıllık Eurocup anlaşması yapıldığı resmen duyurulmuştu.

(Sporx)
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder