FLAŞ HABER

Turkish Airlines Open'da Havanin Durumu Kontrol Altinda

08 Kasım 2013 Cuma 13:44

DÜNYA golfünün önemli isimlerini bir araya getiren Turkish Airlines Open'da, hava durumunun kontrolü için kullanılan son teknolojik yöntemler dikkat çekiyor. Organizasyonda herhangi bir aksilik yaşanmaması adına her türlü önlem alınırken,...

Turkish Airlines Open'da Havanin Durumu Kontrol Altinda
DÜNYA golfünün önemli isimlerini bir araya getiren Turkish Airlines Open'da, hava durumunun kontrolü için kullanılan son teknolojik yöntemler dikkat çekiyor.
Organizasyonda herhangi bir aksilik yaşanmaması adına her türlü önlem alınırken, oyuncular için büyük önem taşıyan hava durumu da anbean kontrol altında tutuluyor.
European Tour organizasyonunun hava durumu sorumlusu Mike McClelan, Turkish Airlines Open'da "line sistem" adında son teknolojiye sahip bir sistem kullandıklarını ve hava durumunun periyodik dakikalarla rapor edilebildiğini söyledi.
McClelan, benzer sistemin Wimbledon ve Roland Garros Tenis turnuvalarında da kullanıldığının altını çizdi.
TURKİSH AIRLİNES OPEN 2013'E İLGİ BÜYÜK
TIGER WOODS BEREKETİ
Dünya'nın en iyi 78 golfcünün katıldığı, Belek, Antalya ve İstanbul'un ön plana çıkıp Türkiye'nin tanıtımında büyük rol oynayan 7 milyon dolar toplam ödüllü, Turkish Aırlines Open 2013'e hem katılım ve hemde ilgi daha ilk günden doruğa çıktı. İlk gün 250'ü aşkın bir seyirci topluluğu bilet alarak Turnuvayı izledi. İkinci ve son gün yapılacak final vuruşularında toplam izleyici sayısının 15 bini bulması bekleniyor. Dünya'nın en önemli spor etkinliklerinden biri olan golfe özellikle Antalya'nın Belek ilçesinde bulunan yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ortaya çıktı. Elbette 78 golcünün içinde bu ilginin aslan payını Dünya'nın halen sıralamada bir numarası olan Tıger Woods için yapılıyor. 18 çukurdan oluşan vuruşlarını izlemek üzere yaklaşık 1500'u aşkın izleyici büyük bir koşuşturmaca yaşıyor.
120 YERLİ 70 YABANCI GAZETECİ İZLİYOR
Turnuvanın aksaksız geçebilmesi için golf federasyonu bir diğer çabasının da medyanın rahat çalışabilmesi için kurulan basın merkezi. İçinde, 7 kapalı radyo anlatım merkezi, hızlı ınternet, telefon ve bilgisayarlar bulunan merkez 24 saat hizmet veriyor. Yine medya merkezinin içine kurulan ve her türlü hizmeti veren restaurant ise yabancı medyanın büyük ilginisine neden oldu. Turnuvayı Türkiye'den 120 gazeteci akreditasyon yapıp takip ederken, yabancı basında 70 kişiyle Belek'te çalışıyor. Dünya'nın dört bir tarafından gelen yabancı basın mensuplarının 70'i de golf sporunda uzman isimler
BAŞKAN'IN GÖZYAŞLARI YABANCI BASINDA
11 yaşında iken keşfettiği ve bugün Devler lig'inde profesyonel olarak katıan ve Hamza Sayın'ın vuruş anı için geldiği sırada gözyaşlarını tukamayan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'da yabancı medyanın ilgi odağı oldu. Ağaoğlu, "Allah bana bu günleri gösterdi. Bu çocukların bugüne gelmesini gördüm ya gözüm açık gitmez artık" dedi. FG(UD/FG)
 
Anahtar Kelimeler

Yorum Gönder