FLAŞ HABER

Nadal'ın Rakibi Federer!

09 Kasım 2013 Cumartesi 20:46

ATP Dünya Turu Finalleri'nde İsviçreli Roger Federer, geriye düştüğü maçta Arjantinli Juan Martin del Potro'yu 2-1 yenerek, yarı finalde Rafael Nadal'ın rakibi oldu.

Nadal'ın Rakibi Federer!
 İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan maça iyi başlayan Del Potro, 1. ve 5. oyunlarda servis kırarak 5-1 öne geçti. Toparlanan ve üst üste 3 oyun alan İsviçreli raket, durumu 5-4'e getirdi. Bu bölümde rakibine büyük bir üstünlük kuran ve 20 puandan 16'sını hanesine yazdıran Federer, 10. oyunda da servis kırma şansı elde etse de başarılı olamadı ve Arjantinli tenisçi ilk seti 6-4 kazandı.
Del Potro, finallerde 6 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Federer'in servisini ikinci setin üçüncü oyununda kırarak avantaj sağladı. Federer, bugüne kadar yaptıkları 19 maçtan 14'ünde mağlup ettiği Arjantinli rakibine 6. oyunda yanıt verirken, servis kullandığı oyunu da alarak 4-3 üstün duruma geçti. Kalan oyunlarda iki tenisçi de servislerine tutundu ve tie-break'e gidildi. Bu turnuvada 11. kez yarı final oynama mücadelesi veren Federer, rakibine 2 kez puan verdiği tie-break'i 7-2, seti 7-6 alarak durumu eşitledi.

ATP Dünya Turu Finalleri'nde 2009 yılında final oynayan ancak Nikolay Davydenko'ya yenilen Del Potro, son sete hızlı başladı ve 2. oyunda servis kırarak rakibine 3-0 üstünlük sağladı. Federer, ilk sette olduğu gibi bu sette de geriden gelerek 3-3 beraberliği sağladı ve yeniden maça ortak oldu. Büyük heyecana sahne olan setin 11. oyununda Del Potro'nun servisini kırarak büyük bir avantaj yakalayan Federer, servis kullandığı oyunu da aldı ve seti 7-5, maçı da 2-1 kazanmasını bildi. 

Turnuvada üst üste 12. kez mücadele eden 32 yaşındaki Federer, yarı finalde yarın Rafael Nadal ile karşılaşacak. İki tenisçi bugüne kadar toplam 31 kez mücadele ederken, Nadal 21 kez korttan galibiyetle ayrıldı. İspanyol raket, bu yıl Federer ile yaptığı 3 maçta da galip gelirken, rakibine sadece 1 set verdi.

Federer, 2010 yılındaki ATP Dünya Turu Finalleri'nde Nadal ile finalde karşılaşmış ve rakibini 6-3, 3-6 ve 6-1'lik setlerle yenerek şampiyonluğa uzanmıştı.

ATP Dünya Turu'nda bu akşam B Grubu'nun son maçında, yarı finale çıkmayı garantileyen Novak Djokovic ile Fransız Richard Gasquet TSİ 19.45'te karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarın ise yarı finalde Rafael Nadal-Roger Federer ile Novak Djokovic-Stanislas Wawrinka maçları oynanacak.

Yorum Gönder