FLAŞ HABER

''Yapanın yanına kâr kalıyor''

''Yapanın yanına kâr kalıyor''

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
25 Ekim 2015, 21:54
 Galatasaray deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, haftayı kazançlı kapadı.

Saha ve seyirci avantajına sahip Fenerbahçe sağ ve sol beklerini ileri çıkararak ilk dakikalardan itibaren oyuna hakim oldu.

28. dakikada topa sahip olma oranı 63/27 gibi Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçildi.

Fenerbahçe'nin hızını kesen Galatasaray, bu ana kadar kalesinde Muslera ile iki önemli kurtarış yaptı.

30. dakikadan itibaren oyunu dengeleyen Galatasaray, ilk yarı top ile oynama oranını 51/49'a getirdi.

İlk yarıda maçın hakemi, Chedjou'ya gösterdiği sarı kartın faulünden daha sertini  Sneijder'e yapılan faullerde, Fenerbahçeli oyunculara gösteremedi.

Türk Hakemliğin yüz karası Fırat Aydunus, maç içerisinde düdük standartını bir türlü tutturamadı.

Bu maça Fırat Aydunus'u veren MHK, aman Aziz Yıldırım kızmasın ne isterse verelim diye eyyamcılığın başını tutmaktadır.

MHK, Beşiktaş- Fenerbahçe maçında kötü yönetim gösteren Fırat Aydunus'a git bu maçta Fenerbahçe'ye diyetini öde der gibi atamasını yapmış.

Nitekim, 36. dakikada bir Galatasaray atağında Sabri'nin top kontrolünde yan hakem, elle kontrol işareti vererek bayrak kaldırdı.

Selçuk topu direkt kaleci Volkan'a gönderdi. Volkan'ın uzun mesafeli vuruşunda topu alan Gökhan Gönül, Galatasaray ceza sahasına topu ortaladı, bu esnada Van Persie ofsayt pozisyonundaydı. Hakem oyunu devam ettirdi, Muslera'dan dönen topa düzgün vuruş yapan Diego Fenerbahçe'yi 1-0 üstünlüğe taşıyan golü attı. Bu pozisyona itiraz eden Hakan Balta sarı kart gördü.

Fenerbahçeli futbolcular topu her aldığında Sneijder'e tekmeler atarak adeta ''Fener Ağlama'' espirisini yapan Sneijder'den intikamlarını aldılar. Maalesef maçın hakemi bütün bu pozisyonlara seyirci kalarak adeta tekmelere prim tanıdı.

İkinci yarıya, Carol'ün yerine Olcan ile başlayan Galatasaray'da, Umut'un yerine Burak oyuna dahil oldu.

Türkiye Ligi'nin Şampiyonluğa oynayan iki takımının oynadığı "Çakma Dünya Derbisi'' futboldan yoksun, tekmeler savaşı ve hakem yanlışlıkları ile oynanmaya devam edildi.

Galatasaraylı oyuncular topu iyi kullanamadılar. Amaçsızca hep ileriye vurdular. Bu sezon geriden gelerek çevirdikleri maçlardaki oyunu, maalesef bu gece ortaya koyamadılar.

Cumartesi günü divan toplantısında konuşan Aziz Yıldırım, ''Ezeli rakip, ebedi dost'' deyimini kabul etmediğini belirtti.

Amigo gibi konuşan bir başkan, Türk Futbolu'ndaki seviyesizliğin, sistemsizliğin ve düşmanlığın baş tetikçisi olarak yine ortalığı yangın yerine çevirmeye başladı.

Şike davasından berat etti ya, artık kimse Aziz Yıldırım'ı durduramaz. TFF'nin Aziz Yıldırım'a haddini bildirmesi gerekir. Yoksa diğer kulüpler bu kavgaya karışıp, yeniden kaos ortamı yaratılacaktır.

Tribünlerden taraftarların uzaklaşmasına neden olan 3 Temmuz şike olayının, adaletsiz bir şekilde karara bağlanması, artık "Yapanın yanına kâr kalıyor" düşüncesinin oluşmasına neden oldu.

83. dakikada Sneijder'in güzel ortasına, şık kafa şutu ile vuran Olcan Adın, skoru 1-1'e getirdi.

Bu sezon çok eleştirilen Olcan Adın, Galatasaraylılar için çok önemli olan Fenerbahçe maçında kredisini ve formasını sağlama alacak golü attı. Bu şansı çok iyi kullanmalı.

İkinci yarı Galatasaray'ın, oyunu dengelemesi ile karşılıklı ataklar ve orta saha mücadelesi şeklinde geçen maç, izleyenlere keyif vermedi.

Bu haftada oluşan puan kayıplarının telafisi mutlaka var.

Maç her iki takımın teknik direktörlerini memnun edecek skor ile bitti.

Bu skor maçı kötü yöneten Fırat Aydus'u kurtarmamalı. Bundan sonra kendisini emekliliği tavsiye ediyorum. 

Yapanın yanına kâr kalacak eyyamcılık devam ettiği sürece Türk Futbolu bir adım ileriye gidemez.

Yorum Gönder