FLAŞ HABER

Van Hooijdonk'tan Van Persie'ye: İstanbul'a git

01 Temmuz 2015 Çarşamba 14:08

Van Hooijdonk, Robin Van Persie'ye uzun uzun Sneijder'in Galatasaray tecrübesini anlattı ve Manchester'dan ayrılarak İstanbul'un yolunu tutması gerektiğini savundu.

Van Hooijdonk'tan Van Persie'ye: İstanbul'a git
 Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Robin Van Persie'ye eski bir Fenerbahçeli'den Türkiye tavsiyesi geldi. 2003-05 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giyen Pierre van Hooijdonk, Voetbal International dergisinde bugünkü köşe yazısını bu konuya ayırdı.
 
"Robin'e Manchester United'dan ayrılmasını öneriyorum" başlığını taşıyan yazıda Van Hooijdonk, yıldız futbolcunun olası transferine dolaylı yoldan da olsa kendisinin de dahil olduğu itirafında bulundu. Hooijdonk şunları kaleme aldı:  

"Ocak ayında Türkiye'den Robin van Persie ve Fenerbahçe üzerine bazı mesajlar aldım. Menajerlerin oyuncularına kulüp aradığı, yeni değerli kontratlar ve yüksek bonservisler önerildiği bir döneme girdik. Robin'in kontratı gelecek yıl sona eriyor. Manchester için bu kendisinden para kazanabileceği son an anlamına geliyor.

Van Persie şu an zor bir durumda. İlk bakışta kulübünde kalmak istemesi mantıklı gibi görünüyor. Ancak Manchester'ın kendisinden kurtulmak istediğini er geç farkedecek. Bu durum bana Galatasaraylı Sneijder'in iki buçuk yıl önceki durumunu hatırlatıyor. Inter'in kendisini satışa koyduğu dönem oyuncunun kafasında İngiltere, İspanya ya da Almanya vardı.

Sonra bir bakmış ki kulübü Galatasaray ile anlaşmış. Kulüplerin transfere etkisi oyuncudan daha fazla oluyor. Ancak Sneijder için işler yolunda gitti. Çünkü iyi para alıyor ve İstanbul'da güzel bir hayat var. Galatasaray'da nasıl iyi işler çıkardığını hep beraber gördük".    

Yorum Gönder