FLAŞ HABER

UEFA ile yatıp UEFA ile kalkıyoruz

09 Aralık 2015 Çarşamba 14:23

Özbek: UEFA ile yatıp UEFA ile kalkıyoruz Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "En büyük gündemimiz UEFA kriterleri. Bu konu ile yatıp bu konu ile kalkıyoruz" dedi.

UEFA ile yatıp UEFA ile kalkıyoruz
Galatasaray'ın Aralık ayı divan toplantısında Başkan Dursun Özbek üyelere UEFA ile yapılan görüşmelerle ilgili bilgi verdi ve şu konuşmayı yaptı.

"Geçtiğimiz bir ay çok yoğun bir dönem oldu Galatasaray için. UEFA'ya bir ziyaret yaptık. Konu 2014'de imzalanan sözleşme gereği, kulübümüz geçtiğimiz dönemler için takibe alınmıştı. UEFA Kriterlerinin önerdiği şekilde mali yapıyı düzenlememiz şeklindeydi. Maalesef geçtiğimiz dönemdeki zarar tablosu kriterlere uymamaktadır. Hesaplarımızın şeffaflığını takdir etmişlerdi daha önce rapor sunmuştuk bu zararın nasıl oluştuğu yönünde. Konu geçmişe dayalı 2011'den 2014 e kadar sürede kriterlere uymadığı dönemde kulübümüz izlemeye alındı. Maalesef UEFA'nın istediği seviyeye indirmemiz mümkün olmadı. Biz önümüzdeki 3 yıl içinde kriterlere uyum göstereceğimizi rapor halinde anlattık. Çok ilgilendiler, raporu olumlu buldular. UEFA profesyonelleri önünde adeta bir mahkeme gibi onlara yapacağımız işleri ve projeleri anlattık ve 3 yıl içinde uyum sağlayacağımıza bilgi verdik.

'Pozitif karşıladılar'


Bence bizi pozitif karşıladılar. Şubat ayında bir ziyaret daha yapacağız. Belli tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Yeni yönetime bunun geçmişten kaynaklanan zararların telafisi için bir şans verilmesini istedik. Türkiye'deki ekonomik koşulları, kur farkını, Türkiye'nin başına gelenleri anlattık ve haklı gerekçelerle onların önüne koyduk. Şubat ayında yapacağımız ikinci toplantıya onlarda bu şartları yorumlamış olarak gelecek. Galatasaray'ın bu sıkıntısını çözmek için büyük gayret sarfediyoruz. Zararı nasıl olduğu belli ve bütün herkesin bildiği bir süreç. Bu yüzden geriye dönük hesaplaşmalar yerine UEFA'yı gelecek dönem için ikna etme çabasındayız. En önemli gündem konumuz budur. Bu konu ile yatıp bu konu ile kalkıyoruz. Sorunlar bitmez. Ben ve yönetim kurulum Türkiye'nin de içinde bulunduğu bu kritik süreçte kulübün en şeffaf şekilde sürdürebilmek için çaba gösteriyoruz. "

Yorum Gönder