FLAŞ HABER

Üç puanı hakem çaldı

Üç puanı hakem çaldı

Bahattin Küçük

bahattinkucuk@gmail.com
07 Kasım 2015, 17:41
 Galatasaray deplasmanda, Rizespor'a 4-3 yenilerek, haftayı puansız kapadı.

 33 yaşında yeğeni trafik kazasında vefat edince, önce Hatay'a, sonra cenazeyi defnettikten sonra aktarmalı uçak ile Trabzona giden acılı Selçuk ile maça başlayan Hamzaoğlu, orta sahaya Sneijder ve Selçuk tekniği ile hakim olmayı düşünmüş. Ayrıca çift santrafor ve hücum ağırlıklı bir takım ile Rizespor karşısına çıkarak adeta Hikmet Hoca'nın ekmeğine yağ sürmüştü.

Hıncal Uluç'un; Galatasaray'ı korkak oynatıyor dediği Hamza Hoca; Rizespor karşısına yedi ofansif oyuncu ile çıktı.

Kaptan Selçuk İnan, başın sağolsun, Allah sabırlar versin.

İnsan psikolojisi başarılarda veya başarısızlıktaki en büyük etkendir. Ayrıca vücut kimyası denilen moral takviyesi de yoksa, yolda yürüyemezsin.

Böyle bir acıyı yaşayan ve takımının başına gelen, iki gün idman yapmamış, uykusuz ve yorgun Kaptan Selçuk ile oyuna başlamak pek akılcı değildi.

Nitekim Selçuk, takımı Sneijder'in attığı mükemmel gol ile 1-0 öne geçtikten sonra kenara adalesinin çektiğini işaret ederek çıkmak istediğini belirtti.

Selçuk- Rodrigez değişikliği hemen etkisini gösterdi. Rodrigez üst üste üç kere pas hatası yaptı. Sneijder'i orta sahada yalnız bıraktı.

Aksilikler üst üste gelmeye başladı. Hakan Balta adale sakatlığından dolayı yerini Semih'e bıraktı.

Olcan; hücumda top kaptırıldıktan sonra geriye dönemedi ve Mehmet Akyüz bu kanattan yaptığı koşularla pozisyonlar yakaladı. Yine böyle bir pozisyonda düzgün bir vuruş ile takımını 1-1 beraberliğe taşıyan golü attı.

Galatasaray, önde oynayan Burak, Umut, Yasin, Podolski ile rakibe basamadığı gibi, rakip ataklarda önleyici taktik faulleri yapamadılar. Sadece eskort koşuları yaparak rakiplerini arkadan takip ettiler. Ayaklarına gelen topu olumlu kullanamadılar. Podolski kaptırdığı iki top ile takımının gol yemesine neden olacak pozisyonlara sebebiyet verdi.

Bu durumda Galatasaray defansı sıkıntılı anlar yaşamaya başladı.

Burak Yılmaz; kendisi sahadaydı ama vucut dilinden mutsuz ve aklı dışarıda gibi sahada dolandı durdu. Acemice hareketler yaptı.

Türkiye şartlarında iyi para kazanıyorsun, Drogba gibi bir dünya devi ile top oynadın. Hiç senin bu hallerini yaşadığını gördünmü be Burak.

Kendine özel psikolog, fizyoterapist, medya sorumlusu ve mentör çalışanı olan Drogba; kazandıklarından bir kısmını kendisine yatırım yaparak, profosyonelliği bütün benliği ile yaşamakta ve 38 yaşında Kanada'da leblebi gibi gollerini atmaktadır.

Burak Yılmaz; lütfen sana inan başkanını ve hocanı yarı yolda bırakma, aldığın paranın ve giydiğin formanın hakkını ver.

Belki kendini para ve şöhret olarak yeterli görüyor olabilirsin ama Galatasaray tarihi seni, Tanju Çolak gibi hatırlamasın. Bak futbolu bıraktıktan sonra iş bulmakta zorlanıyor. Üstelik Avrupa'da altın ayakkabı almış gelmiş geçmiş en büyük golcülerden olmasına rağmen.

Umut Bulut defansından topu çıkarmak için yükseldiğinde Rizesporlu oyuncu kendini yere attı ve hakem hem faul hemde sarı kart gösterdi. Bu haksız karar, Rizespor'un duran top becerisinden Mehmet Akyüz ile galibiyet gol'ü oldu. Skor 2-1.

Galatasaray sahada üç eksikle mücadele ediyordu. Burak Yılmaz, Yasin Öztekin ve Podolski ne takım savunmasına katkı verebildiler, ne de hücumda etkili olabildiler. Yasin, medya tarafından çok övülünce gerilemeye başladı. Ne rakibini geçebiliyor, ne de top ekniği var. Sadece koşuyor. Takım savunmasına katkısı da yok.

Podolski; ikinci yarıda Rizespor defansının hatasından oluşan pozisyonda mükemmel bir gol atarak skoru 2-2'ye getirdi.

Galatasaray, beraberliği yakaladıktan sonra galibiyeti yakalamak için baskılı oynamaya başladı.

Sneijder'in, kornerden Olcan Adın'ın ayağına indirdiği mükemmel asist ile skor 3-2 'ye geldi.

Semih, Kweuke'nin sert faulü nedeniyle, sedye ile sahayı terk etti.

Galatasaray üç değişiklik hakkını sakatlıklar nedeniyle yaptı.

Allah'tan Milli takım arası geldi. Yoksa Galatasaray sahaya çıkamayacak.

Maçın hakemi Umut Bulut'a takmış. İki kez olmayan faulü ve sarı kartı vererek büyük haksızlık yaptı.

Hakemin niyetinden şüphe edilecek bu davranış, hakemler ile ilgili speklasyonları arttırdı. Bu hafta yine hakemler çok konuşulacak.

Maçın uzatma dakikalarında Kweuke, Rizespor'u 3-3 beraberliğe taşıyan gol'ü attı.

Son dakikada hücumda topu kaptıran Galatasaray, Deniz Kadal'ın golü ile 4-3 geriye düştü. Maç bu skorla bitti.

Sahada kalitesiz futbolumuza birde beceriksiz ve kötü niyetli hakemlerimiz eklendi. Bu şartlarda Türk futbolu nasıl gelişecek.

Yorum Gönder