FLAŞ HABER

Türkiye’nin en genç başkanı!

29 Temmuz 2015 Çarşamba 02:42

Türkiye’nin en genç spor kulübü Başkanı Mehmet Önen 25 yaşında başkan oldu.

Türkiye’nin en genç başkanı!
 Çanakkale Dardanelspor, olağan kongresinde yeni yönetim kurulunu ve başkanını seçti. Eski ve kurucu başkan Niyazi Önen, başkanlığı “Kulüple birlikte büyüdü” dediği oğlu Mehmet Önen’e devretti. Çanakkale Dardanelspor ile yaşıt 25 yaşındaki Önen, “Türkiye’nin En Genç Spor Kulübü Başkanı” olarak Çanakkale Dardanelspor’da görevine başladı.
Çanakkale Dardanelspor, yeni yönetim kurulunu ve yeni başkanını seçmek üzere olağan genel kurulunu topladı. Çanakkale Dardanelspor Tesisleri’nde yapılan kurulda, kurucu başkan Niyazi Önen başkanlığı oybirliği ile seçilen 25 yaşındaki oğlu Mehmet Önen’e devretti. Önen, “Türkiye’nin En Genç Spor Kulubü Başkanı” ünvanıyla Çanakkale Dardanelspor’da görevine başladı. Önen, başkan olarak yaptığı ilk konuşmasında “Genç ve heyecanlı bir ekibiz. Arkadaşlarımızın hepsi sporun içinden geliyor ve onların desteği sayesinde takımımız çok iyi yerlere gelecektir” dedi. Bu dönemde dört önemli transfer yaptıklarını belirten Önen “Yeni futbolcularımızın takımımıza önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Takımımızı dağıtmadan bir üst ligde başarılı olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Genç yönetimle kulüpte yeni sayfa açılıyor
Kongre’de uzun yıllar kulübe başkanlık eden Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı  Niyazi Önen de bir veda konuşması yaptı. Çanakkale halkına birinci lig heyecanını yaşattıklarını dile getirerek bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür eden Önen, 1966 yılında kurulan takımın bu yıl 50. kuruluş yılını kutlayacaklarını söyledi.
1966 yılında kurulan Çanakkalespor, 1991 yılında Dardanel Şirketler Grubu yönetimine devredildi ve adı Çanakkale Dardanelspor olarak değiştirildi. “Biz o dönemde sıfır noktasında bir takım aldık. Önce ikinci lige, sonra birinci lige çıktık ve burada üç yıl kaldık. Sonra çıkıp düşmelerle çalkantılı bir dönem yaşayarak bu günlere geldik” diyen Baba Önen, bu kongrenin Çanakkale Dardanelspor için çok önemli olduğunu ve yepyeni bir sayfa açtıklarını ifade etti. Önen “Artık kulübümüzün yönetimini gençlere teslim etme kararı verdik” dedi.
“Ben kulübü aldığımda oğlum Mehmet yeni doğmuştu”
Çanakkale Dardanelspor’u hep bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerine ve 25 yılda Türk futboluna da birçok yıldız kazandırdıklarına dikkat çeken Önen “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın takım kaptanları bizim altyapımızda yetişti. Çok zor dönemlerimiz de oldu ama biz asla vazgeçme prensibini savunarak ayakta kaldık” şeklinde konuştu.
Önen, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi kulübümüzü gençleştirerek yeni bir döneme geçiyoruz. Ben kulübü aldığımda oğlum Mehmet yeni doğmuştu, kulüple birlikte büyüdü. Artık iş hayatında ve bazı alanlardaki faaliyetlerimizi gençlere bırakma kararı aldık. Bu radikal kararla Mehmet Önen ve arkadaşları genç yönetim olarak işbaşına geldi. Yeni bir perde açmış oluyoruz ve bu perde de dünya vizyonu olacak. Artık Çanakkale Dardanelspor, bir dünya kulübü gibi yapılanarak yoluna devam edecek. Biz Türkiye’deki geleneksel futbol kulüp yönetim şeklinin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Başarılı olmak istiyorsanız iyi bir kadronuzun olması gerekiyor. Kulübümüze 8-10 yıldır yapmadığımız kadar transfer yaptık, bununla birlikte ilk hedefimiz, ikinci ve arkasından birinci lig ve devamında süper ligdir.”
“Kulübün 5 kuruş borcu yok”
Genç yönetimle birlikte 50 yıllık birikime ve kültüre sahip bir kulübün oluşturacağı sinerjinin başarıyı getireceğini ifade eden Önen, Çanakkale Dardanelspor’un adının hiçbir zaman kötü bir olaya karışmadığını, en sportmen, en doğru, en dürüst ve en temiz yönetilen kulüp olduğunu ifade etti. Türkiye’deki bir çok kulübün cazibeye kapılarak borç batağına saplandıklarına dikkat çeken Önen “Şu an bu kulübün beş kuruş borcu yok, sıfır borçla Türkiye’nin sayılı kulüplerinden birisidir. Biz, geçmişi temiz, sıfır borç, birikmiş bir kültürü genç arkadaşlarımıza bırakıyoruz ve onun için ben bugün çok mutluyum. Bundan sonra bu görevi alacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, inşallah Türkiye ve Avrupa’da kupalar kaldırırlar” dedi.
Yeni yönetim kurulu 3 yıl görev yapacak
Çanakkale Dardanelspor’un yeni yönetim kurulunda ise Kerem Ersoy, Onur Uzal, Halit Selim Giray, Mustafa Alper Çağdaş, Can Aydın, Engin Yalçın, Emirhan Gönül, Canan Akyokuş, Hayrettin Çetinkaya, Adnan Erdoğan, Ahmet Tehçi, Gökhan Bozkurt yer aldı. 3 yıl görev yapacak yönetim kurulunda başkan vekilliğine Kerem Ersoy getirilirken, onursal başkanlığa, Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen ve Osman Saffet Arolat seçildi.

Yorum Gönder