FLAŞ HABER

Tribün Durak ilgi çekiyor

24 Ağustos 2015 Pazartesi 14:18

Otobüsü 'tribünde' bekliyorlar.. Konya'da, Torku Konyaspor'un stadının bulunduğu bölgeye, özgün kale filesi, stadyum koltuğu ve yapay çim kullanılarak inşa edilen otobüs durağı, vatandaşları tribünde hissettiriyor.

Tribün Durak ilgi çekiyor
Konya Büyükşehir Belediyesinin Torku Arena Stadı'nın bulunduğu bölgede inşa ettirdiği, özgün kale filesi, stadyum koltuğu ve yapay çim kullanılan otobüs durağı yurttaşların ilgisini çekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Erişim, Tasarılama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Torku Arena karşısındaki bir otobüs durağına, bir takım yeniliklerle stadyum görünümü kazandırdı. Stadyumun iç görüntüsü, derinlik verilerek, durağın arka ve yan camlarına yansıtıldı.

Durakta bekleyen vatandaşlara, kendilerini stadyum içinde oturuyormuş hissi vermesi için de bekleme oturaklarında özgün stadyum koltukları kullanıldı.

Durağın tabanında ve ön kısmında, bütünlüğü koruması amacıyla yapay çim, dışında ise 7 milimetre kalınlığında özgün kale filesi kullanıldı. Durakta inşa edilen ışıklandırmalarla stadyumun akşam mücadelelerinde yansıttığı ortam oluşturuldu.

Traore durakta otobüs bekledi

Torku Konyaspor'un yeni transferlerinden Abdou Razack Traore, tanıtım için lig mücadelelerini oynadıklarını Torku Arena yakınındaki durağa geldi. Bir müddet durağı inceleyen Traore, henüz sonra kameralarının karşısına geçti.

Durağın içerisinde top sektiren Fildişi Sahilli futbolcuyu görenler şaşkınlığını gizleyemedi. Olup biteni anlamaya çalışan taraftarlar, Traore'nin yanına gelerek, fotoğraf çektirdi, futbolcuyla söyleşi etti.

Fildişi Sahilli futbolcu, stadyum etrafında ikamet eden yurttaşlarla "stada benzeyen" durakta otobüs bekledi.

Vatandaşlardan büyük alaka gören Traore, bir müddet sonra otobüse binerek, bölgeden uzaklaştı.

"Adeta stadyumun giriş kapısı gibi"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de stadyumun ve sporun kurumsallaşması için simge olan çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Stat bölgesinde çok faklı bir durak sistemini hayata geçirdiklerini dile getiren Akyürek, "Erişim, Tasarılama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığımız adeta stadyumun giriş kapısı gibi bir otobüs durağını hayata geçirdiler. Sembolik ama güzel bir çalışma oldu. Görenlerin beğeneceğini umuyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Durakla birlikte stadımızın milli bazda hizmet vermeye başladığının adeta bir panoramasını sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

Muhammed Boztepe


Yorum Gönder