FLAŞ HABER

Trabzonspor şoku yaşadı, Başakşehir Avrupa'ya açıldı

30 Mayıs 2015 Cumartesi 21:39

Trabzonspor, sezonun son maçında dördüncülük fırsatını elinin tersiyle etti. Başakşehir’in Mersin ile berabere kaldığı son haftada, Sivas deplasmanından 1-1’lik sonuçla ayrılan bordo mavililer, ligi 5. sırada bitirdi

Trabzonspor şoku yaşadı, Başakşehir Avrupa'ya açıldı
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Medicana Sivasspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Bordo mavili ekip, sezonun son maçında Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Ligi dördüncü tamamlayarak Avrupa Ligi'ne katılmak isteyen Fırtına, İstanbul Başakşehir'in de Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalarak puan kaybettiği haftada fırsatı tepti ve hedefini gerçekleştiremedi.
Trabzonspor, ligi 57 puanla 5. sırada tamamlarken, Sivasspor da 36 puanla 14. sırada bitirdi.
Sivas 4 Eylül'deki maçtaki gol perdesini ev sahibi ekip açtı. Yiğidolar, 9. dakikada Batuhan Karadeniz'in attığı golle 1-0 öne geçti. Trabzonspor'un beraberlik golü ise 23. dakikada geldi. Bordo mavililer, Özer Hurmacı ile eşitliği sağladı. Sivas'ta karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da skoru değiştirecek golü bulamadı ve maç 1-1 berabere sonuçlandı.
Mersin İdman Yurdu: 2 - İstanbul Başakşehir: 2
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Başakşehir deplasmanda Mersin İdman Yurdu ile 2-2 berabere kaldı
Süper Lig'in flaş ekibi Başakşehirspor ligin son haftasında Mersin İdman Yurdu ile 2-2 berabere kaldı.
Ev sahibi ekibin gollerini 50. dakikada Welliton ve 55. dakikada Oktay Delibalta kaydederken, konuk takımın golleri 79. dakikada Doka ve 87. dakikada Visca'dan geldi.
Bu sonucun ardından puanını 47'ye yükselten Mersin İdman Yurdu ligi 7. sırada, 59 puana yükselen İstanbul Başakşehir ise 4. sırada bitirdi.
Ligi 4. sırada tamamlayan İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde katılma hakkı elde etti.

Yorum Gönder