FLAŞ HABER

"Trabzonspor gibisini görmedim"

14 Temmuz 2015 Salı 13:22

Rıza Çalımbay: "Trabzonspor gibisini görmedim"... Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Habertürk Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu

"Trabzonspor gibisini görmedim"
Bir futbol emekçisi o... Futbolculuğunda çalışkanlığıyla öne çıkan, antrenörlüğünde kendini Anadolu’ya adayan bir teknik adam... Rıza Çalımbay... Mersin’e geçen sezon lig tarihinin en iyi derecesini yaşatan ardından Kasımpaşa’nın başına geçen Çalımbay, yeni sezon ve yeni takımıyla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Tecrübeli hoca, "Büyük takımlar bir sürü transfer yapıyor. Hele Trabzonspor... Ben bir sene içerisinde bu kadar transfer yapan takım görmedim, olacak şey değil! Başarıya baktığınız zaman istedikleri yerde değiller. Demek ki bu iş transfer yapmakla olmuyor" dedi..

İşte o sözler...

‘BÖYLE TESİS DÜNYADA YOK’
Kasımpaşa baktığınız zaman mükemmel görünen bir kulüp. Belki de dünyada böyle bir tesis yok. Bu şartlarda, bu ortamda çok iyi bir kadro ve başarı yakalanması gerek. Kasımpaşa’da bir takım havası yok. En azından dışarıdan gördüğümüz bu. Tek eksik takım ruhunun kazanılması, oyuncuların mücadele etmesi ve her şeyini ortaya koyması. Bizim takım birlikteliğini yakalamamız gerekiyor. Antrenmanların bile neşeli, canlı geçmesi, herkesin birbirleriyle kaynaşması gerekiyor. Takıma baktığımda çok mesafeli bir ortam var. Bunu ortadan kaldıracağız, herkes iç içe olacak.

‘YEPYENİ BİR KADRO’

Transfer çalışmaları yapıyoruz, oyuncu arıyoruz ama bazı oyuncuların maliyeti yüksek. Bizim izlediğimiz oyuncular üst düzey oyuncular. Ben Kasımpaşa’nın geçen seneki kadrosuna razıydım. Viudez ve Babel kalsaydı, 1-2 takviye yapılırdı. Şimdi yepyeni bir kadro kurmak lazım. Örneğin savunmada çok büyük eksikler var. Sol bek transferimiz Avusturya kampına gelecek. 3 stoper, bir tane Oscar’a alternatif, bir tane çok iyi bir sol açık, bir tane de çok iyi bir forvet alıp transferi kapatacağız. Kasımpaşa’da her mevkinin alternatifi olacak. Hiçbir oyuncunun yeri garanti değil.

‘AYDIN YILMAZ PATLAYACAK’

Yeni transferlerimizden Aydın Yılmaz’dan patlama bekliyoruz. Kendisi de söz verdi, çok iyi olacağını söyledi. Buna ihtiyacı da var onun. Abdullah iyi bir oyuncu. Kayseri’de en çok süre alan isimlerin başında geliyor. Kalecilerin ikisinden de memnunum. Ramazan’ın Gençlerbirliği’nden iyi maçları var, Eray’ı zaten tanıyorum. Bu oyunculardan verim almak önemli. Aydın gelip bir şey yapmazsa olmaz, kendisini verirse çok şey yapar.

MERSİN’DE OYUNCULARA HAİN DAMGASI VURDULAR
Mersin’e tarihinin en iyi derecesini yaşattıktan sonra neden ayrıldınız, neler yaşandı?
Mersin’de bize verilen bütçenin daha azına transferler yaptık. Yaptığımız transferlerin hepsi yerinde oldu. Şu anda aldığımız fiyatın çok çok üstünde değerleri var. Bu arkadaşlar Mersin tarihine geçtiler. Eğer devre arası transfer yasağı olmasaydı birkaç takviye yapabilseydik Avrupa’ya giderdik. Mersin’de bir idman boykotu olayı olmuştu. Bunu Servet’in üzerine yıkmaya çalıştılar. Oysa Servet arkadaşlarına sahip çıkıp, dört dörtlük kaptanlık yaptı. Bu oyunculara teşekkür edeceklerine anlaşmadılar. Oyunculara hain damgası vurmak doğru değildi. Ben de böyle bir ortamda yer almak istemediğimi söyledim. Aldığım para bir Anadolu takımına göre çok iyiydi ama benim amacım para değil. Ben yöneticilerin oyunculara yaklaşımını beğenmedim. Bizim arkamızdan hiç kimse laf söyleyemez, biz nerede çalışırsak arkamızda beyaz sayfa bırakıp gideriz. Bana göre şimdi kim ne derse desin Türkiye nin en hazır takımı Mersin’dir

‘TRABZONSPOR GİBİSİNİ GÖRMEDİM’
Büyük takımlar bir sürü transfer yapıyor. Hele Trabzonspor... Ben bir sene içerisinde bu kadar transfer yapan takım görmedim, olacak şey değil! Başarıya baktığınız zaman istedikleri yerde değiller. Demek ki bu iş transfer yapmakla olmuyor. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ellerinde çok büyük imkanlar varken transferde hiç hata yapmamaları gerekir ama maalesef oluyor.

‘ŞAMPİYONLUKTA BEŞİKTAŞ ŞANSLI’

Şampiyonluk yarışındaki takımlar çok önemli transferler yapıyor ama önemli olan takım olmak. Bana göre Beşiktaş’ın daha çok şansı var. Galatasaray şampiyon takım, Beşiktaş ve Trabzon daha istekli olacaktır. Mersin kağıt üzerinde küme düşecek deniliyordu, 7. bitirdi ligi. F.Bahçe’ye Nicolas Anelka da geldi, hiçbir şey yapmadan gitti! Önemli olan kimlerin alındığı değil, nasıl katkı verdiği.

'ALTTAN OYUNCU ÇIKMALI'

Kasımpaşa’nın altyapıdan oyuncu çıkarması lazım. Kampa birçok genç getirdik. Daha iyi olmaları için kiralık vereceğiz. Arda’nın Manisa sonrası değişimi ortada.

'DONK ARTIK ÖN LİBERO'
İki yıldır stoper olarak görev yapan Ryan Donk’u o bölgede kullanmayı hiç düşünmüyorum. Donk artık ön libero olarak oynayacak.

Yorum Gönder