FLAŞ HABER

Trabzonspor - Balıkesirspor: 3-2

23 Mayıs 2015 Cumartesi 21:58

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında Trabzonspor sahasında Balıkesirspor'u 3-2 yendi.

Trabzonspor - Balıkesirspor: 3-2
Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında Trabzonspor ile Balıkesairspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan mücadelede Trabzonspor sahasında Balıkesirspor'u 3-2 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 5. sıradaki Trabzonspor 56 puana yükseldi, 16. sıradaki Balıkesirspor ise 25 puanda kaldı.
 
Goller: Dk. 35 Carl Medjani, Dk. 50 ve 85 Oscar Cardozo (Trabzonspor); Dk. 28 Aykut Çeviker, Dk. 69 Eray Ataseven (Balıkesirspor)

İLK YARI

10. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Cardozo'nun kafa vuruşunda, kaleci Vukovic topu üstten kornere göndererek büyük bir tehlikeyi önledi.

12. dakikada şık çalımlarla sağdan ceza alanı son çizgisine inen Mehmet Ekici, bu kez topu Waris'e aktardı ancak uygun durumdaki bu futbolcu kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı üsten auta gönderdi.

25. dakikada Mehmet Ekici'nin sağdan ortasında, yakın mesafedeki Medjani'nin kafa vuruşunda, kaleci Vukovic, uzanarak topu üstten kornere çeldi.

28. dakikada Balıkesirspor hızlı geliştirdiği atakta golü buldu. Muğdat Çelik'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Aykut Çeviker, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla sol üst köşeden filelerle buluşturdu: 0-1

35. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Yusuf Erdoğan'ın ceza alanı dışından çok sert şutunda top önce üst direğe, ardından da çizgi üzerine çarparak yükseklik kazandı. Kaleci Vukovic ile hava topuna çıkan Medjani, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

Birazdan...

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Balıkesirspor'u konuk eden Trabzonspor, karşılaşmaya 9 oyuncusundan yoksun çıktı. Karadeniz ekibinde, sakatlıkları bulunan Aytaç Kara, Onur Recep Kıvrak, Yatabare, Sefa Yılmaz, Bosingwa, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz, kart cezalısı olan Hakan Arıkan ile Salih Dursun kadroda yer almadılar. Bordo-mavililerde Onur Recep Kıvrak ve Hakan Arıkan'ın yokluğunda genç oyuncu İbrahim Demir kaleyi korudu. Yedek kaleci olarak da bir başka genç kaleci Uğurcan Çakır kadroya girdi.

Savunmanın sağında Zeki Yavru

Trabzonspor'da savunmanın sağında Bosingwa ve Salih Dursun'un yokluğunda Zeki Yavru, görev yaptı. En son ligin 7. haftasında Gaziantepspor maçında ilk 11'de forma giyen ve bu maçın ardından kadro dışı kaldıktan sonra 25. hafta Akhisar Belediyespor maçında sonradan oyuna giren Zeki Yavru, ligde 25 hafta aradan sonra 11'de şans buldu.

Oscar Cardozo 11'de

Trabzonspor'da geçen hafta ayağındaki ağrı nükseden ve Eskişehirspor maçında kadroda yer almayan Cardozo, 1 hafta aradan sonra 11'de görev aldı. Paraguaylı futbolcu, Yatabare ve Deniz Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle forvette kadroda bulunan tek oyuncu oldu.

Türkiye Şampiyonu olan Trabzonspor 16 Yaş Altı Futbol Takımı, kulüp başkan yardımcısı Ali Uzunay'ın elinden bir kez daha kupasını alarak sevinçlerini taraftarla paylaştı. Trabzonspor taraftarları, ligin son maçına fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde çok büyük boşluklar gözlenirken yaklaşık 2-3 bin dolayında taraftar karşılaşmayı izledi.

Trabzonspor kale arkasında bir grup taraftar, Uluslararası Boks Birliği (AIBA) Yıldız ve Genç Kızlar Dünya Boks Şampiyonası'nda gençler 75 kiloda altın madalya kazanan Busenaz Sürmeneli için "2. kez Dünya şampiyonu oldu, Trabzon seninle gurur duydu" yazılı pankart açtı. Trabzonsporlu futbolcular, eski kulüp başkanlarından Şamil Ekinci'nin eşi Dilek Ekinci'nin vefatı nedeniyle formalarının kollarına siyah bant takarak sahaya çıktılar.

Yorum Gönder