FLAŞ HABER

Süper Kupa bu akşam sahibini bulacak

08 Ağustos 2015 Cumartesi 09:13

Süper Kupa bu akşam sahibini bulacak.. İki ay önce Türkiye Kupası finalinde karşılaşan G.Saray ve Bursa, bugün Süper Kupa için kapışacak. Ankara’daki Osmanlı Stadı’ndaki mücadele, saat 20.45’te başlayacak

Süper Kupa bu akşam sahibini bulacak
Ve futbol hasreti bu gece sona eriyor... Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına bir hafta kala perde geçen sezonu, hem lig hem de Türkiye Kupası şampiyonu olarak çifte kupa ile kapatan Galatasaray ile Bursa arasında oynanacak Süper Kupa final maçıyla açılıyor. 2 ay önce Türkiye kupası finalinde kozlarını paylaşan ve Sarı- Kırmızılılar’ın 3-2 galibiyetiyle biten maçın ardından iki takım yeniden kozlarını paylaşacak. Ankara’daki Osmanlı Stadı’nda 20.45’te başlayacak olan mücadeleyi FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

CİMBOM 4. KUPAYI İSTİYOR
Süper Kupa’yı müzesine 3 kez götüren Galatasaray, 4. kupayı da almak istiyor. İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa’yı Beşiktaş’a 1-0 yenilerek kaybeden Sarı-Kırmızılı takım, 2008’de Kayserispor’u, 2012 ve 2013’te ise Fenerbahçe’yi yenerek üç kez zafer yaşadı. Bursaspor ise Süper Kupa’da bugüne dek bir kez boy gösterebildi. 2009-2010 sezonunu şampiyon tamamlayan Yeşil-Beyazlılar, Süper Kupa’da Trabzonspor’la karşı karşıya gelmiş ancak 3-0’lık yenilgiyle kupayı kaybetmişti.

ANKARA'DA İLK KEZ

2006 yılından itibaren oynanmaya başlayan TFF Süper Kupa 9. kez düzenlenecek ve organizasyona Başkent Ankara ilk kez ev sahipliği yapacak. Daha önce üç kez Almanya, iki kez İstanbul, ve birer kez Erzurum, Kayseri ve Manisa’da oynanmıştı.

GALATASARAY-BURSASPOR

STAT: Osmanlı Stadı HAVA DURUMU: 280 AÇIK
SAAT: 20.45 YAYIN: ATV
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
SAKATLAR: Hamit Altıntop, Semih Kaya (G.Saray), Tomas Necid (Bursa)

GALATASARAY
Fernando Muslera
Sabri Sarıoğlu
Alex Telles
Aurelien Chedjou
Hakan Balta
Yasin Öztekin
Lukas Podolski
Bilal Kısa
Selçuk İnan
Wesley Sneijder
Burak Yılmaz

BURSASPOR
Mert Günok
Luis Advincula
Aziz Behich
Serdar Aziz
Tomas Sivok
Erdem Özgenç
Emre Taşdemir
Ozan Tufan
Cristobal Jorquera
Josue
Cedric Bakambu

Yorum Gönder